Ajdova kaša splošno pozitivno vpliva na zdravje

Danes se že čisto vsi dobro zavedamo, da zdravje izvira iz črevesja. V primeru črevesnih bolezni je počutje izredno slabo, hkrati pa se pojavljajo takšne in drugačne bolezni. Zato je seveda potrebno delovati preventivno, saj je bolezni črevesja zelo težko pozdraviti. Zavedati se je tudi treba, da je črevesje zelo dolgo in ko pride do težav, jih je veliko.

 

Se sedaj sprašujete, kako lahko ajdova kaša vpliva na splošno dobro počutje?

Odgovor je povsem enostaven, in sicer zato, ker spada ajdova kaša med topne vlaknine, ki delujejo nekako tako kot prebiotiki, kar zmanjša absorbcijo sladkorjev in posledično ne povzročajo prekomerne telesne teže in s prekomerno telesno težo povezanih težav. Če pa še malo bolj podrobno pogledamo, kako in zakaj lahko ajdova kaša pomaga do dobrega počutja in zdravja, potem je osnova ta, da deluje kot prebiotik, za katerega skoraj da vsi že vemo, da kako pozitivno vpliva na čim hitrejšo prebavo, hkrati ajdova kaša kot topna vlaknina pomaga tudi pri absorbciji vitaminov in mineralov, s katerimi imajo številni težave in jih morajo uživati kot dodatek k hrani, hkrati pa ajdova kaša pomaga pri zniževanju slabega holesterola, za katerega pa tudi vemo, da ima danes z njim moderna družba kar vsesplošen problem.

Najbolj žalostno od vsega tega pa je to, da ljudje vsega tega praktično ne vedo, potrebno je izbrskati kar veliko literature in tudi veliko medicinskih pojmov razumeti, za kar pa večina ljudi niti nima časa niti znanja, kje sploh začeti. Zdravniki seveda tudi ne bodo predlagali, da se uživa ajdova kaša, da se rešijo težave, raje takoj predpišejo različna zdravila, ki pa seveda na zdravja na dolgi rok bolj škodijo kot pa koristijo. Zato je vsekakor še najbolje čim bolj prebrati različna priporočila na spletnih straneh tistih podjetij, ki se ukvarjajo s prodajo zdrave prehrane, saj so tam navedeni povzetki.