Anticelulitna masaža: ali zares pomaga?

S celulitom se bojuje vsaka tretja ženska in le peščica srečnic se lahko pohvali s popolno kožno sestavo. Poleg krem, valjčkov in ostalih domačih pripravkov, se proti nastanku uspešno izkaže tudi anticelulitna masaža, kot jo izvaja podjetje Rehamed. S pomočjo nakopičene energije in vibracij se razblinjajo še tako težko dosegljive maščobne celice. Se tudi vi želite znebiti pomarančne kože in ji povrniti mladosten sijaj in elastičnost? Izberite učinkovito rešitev in s pomočjo tretmaja, kot je anticelulitna masaža, premagajte tegobe in samozavestno pokažite svoje noge. V nadaljevanju bomo razkrili, katere so glavne prednosti omenjene terapije in kako lahko na plaži brezskrbno zaplešete tudi vi.

anticelulitna masaža

Kaj povzroča pomarančen videz kože?

 

Celulit je naraven pojav, ki se pri posameznicah kaže v različno težkih oblikah. Na njegov nastanek vpliva vrsto dejavnikov, kot so nepravilna prehrana, ki vsebuje veliko sladkorja in nasičenih maščob, nezadostna količina gibanja, stres ter genetske predispozicije. Prav tako na njegovo tvorjenje vpliva količina zaužite tekočine in alkohola. Nastanek je še posebej pospešen v času pubertete, ko se nivo ženskega hormona estrogena v telesu deklic opazno poveča. Sicer se maščobne celice tvorijo tudi pri moških, a se navzven ne kažejo tako izrazito kot pri ženskah. Čeprav veliko podjetij oglašuje popolno odstranitev pomarančne kože, je to mogoče le v redkih primerih. Vsekakor pa se lahko stanje izboljša z uporabo različnih postopkov, kot je anticelulitna masaža.

 

Čudežna kavitacija

kavitacija

V zadnjih letih je še posebej priljubljena anticelulitna masaža s pomočjo LPG aparatov. Sicer gre za globinsko masažo, ki preko koncentracije energije na točno odmerjeni globini selektivno razbija maščobne celice. Podkožje tako postane bolj »homogeno«, brez maščobnih grudic in nagrbančene povrhnjice. Preko močnega masiranja in posebne vrste vsesavanja se spodbuja žilni sistem ter limfni obtok, zadolžen za prenos maščobnih celic po telesu. Ker se vezivna vlakna bolj raztezajo, se posledično začnejo tvoriti večje količine kolagena in elastina. Motorizirani valji imajo tri načine delovanja, glavna naloga vseh treh pa je, da odpravljajo lokalizirano nalaganje maščobe. V primerjavi z ostalimi tretmaji za odpravljanje maščobe je anticelulitna masaža koži prijazna in neinvazivna, trdijo v podjetju Rehamed.