Avtoplin

Avtoplin je gorivo, s katerim vozimo ceneje in okolju prijazno. Najnovejši sistemi omogočajo varno vožnjo in niso nevarni, kot so zmotno prepričani posamezniki. Ugled avtoplinu je bil odvzet predvsem v prejšnjem stoletju, ko je zaradi svetovne naftne krize začelo primanjkovati nafte in so se mnogi poskušali znajti po svoje.

Tako je bilo v tistem času ogromno nestrokovnih predelav avtomobilov na avto plin (več na www.avtonaplin.si), ki se v ljudskih srcih ni zapisal kot varen in zanesljiv. Danes pa je sodobna tehnologija dovršila sistem in omogočila povsem varno vožnjo slehernega strokovno predelanega avtomobila na to za enkrat še vedno alternativno gorivo.

Da mu zaupa vse več posameznikov, priča tudi dejstvo, da se tudi pri nas vse bolj širi mreža bencinskih črpalk, ki ponujajo avtoplin. Sicer po razširjenosti še vedno zaostajamo za nekaterimi bližnjimi sosedni državami, a vsaka novost potrebuje določen čas, da ji ljudje zaupajo. Seveda ne bo odveč opozorilo, da predelavo motorjev na avtoplin zaupajte le najboljšim in strokovno usposobljenim posameznikom oziroma podjetjem z izkušnjami, da si ne nakopljete nepotrebnih težav in stroškov.