Čakalne dobe za ultrazvok so v nujnih primerih predolge

Za slovensko zdravstvo pravzaprav vsi že vemo, da je v zelo slabem stanju, saj so čakalne dobe za pravzaprav čisto vse preglede izredno dolge in to tudi za preglede, ki so hitri in pri katerih ponovitve niso potrebne, pregledi omogočajo zelo dobre izvide in tudi aparati niso prav zelo dragi, kar pomeni, da bi jih lahko imeli več. Eden takšnih pregledov je tako ultrazvok, ki je vsesplošno uporaben, pa vseeno je za ultrazvok čakalna doba ponekod zelo dolga. Tako je zelo dolga za ultrazvok čakalna doba v praktično vseh večjih in malo večjih bolnišnicah, kjer je tudi dovolj ljudi.

Pravzaprav nesprejemljivo dolge čakalne dobe so za ultrazvok v Novem mestu, pa tudi v Ljubljani, Celju, Slovenj Gradcu in na Jesenicah, medtem ko se občasno najde tudi kakšen zdravstveni dom, kjer sploh ni čakalnih vrst. Vendar pa vemo, da si zaposlena oseba skoraj da nemogoče rezervira dan za ultrazvok v oddaljenem kraju in to samo zato, ker ni čakalnih dob tam, v domačem kraju, kjer bi zaposleni moral dobiti le kakšno uro ali dve prosti za ultrazvok, pa so čakalne dobe izjemno dolge.

Zato je pravzaprav pri nas za veliko ljudi edina opcija ali samoplačniški ultrazvok ali pa čakanje na dolge čakalne vrste. Vendar pa vemo, da je zdravje neprecenljivo, zato se je vsekakor veliko bolje odločiti za samoplačniški ultrazvok in tako razlog za bolečine ali pa neprestano slabo počutje ugotoviti takoj in morda kar takoj zdravljenje začeti, če seveda tudi za to ni treba čakati dolgih vrst.