Če se izvaja joga, bo hrbtenica brez bolečin

Boleč hrbet vsekakor ni prijetna stvar, saj smo tako težko pozitivni in produktivni ves dan. Najbolj primerna vadba, da odpravimo bolečine, je vsekakor joga hrbtenica pa je kaj hitro spet zdrava in slej kot prej imate tudi lepšo in bolj pokončno držo. Če ne veste, kaj vse vam ponuja joga, je zelo dobrodošlo, da obiščete spletno stran aktivni.si, kjer boste dobili prav vse potrebne informacije, kaj je joga hrbtenica pa vam bo več kot hvaležna za takšno odločitev. Spletna stran aktivni.si je tako dobro založena, da boste zelo hitro postali navdušeni nad zdravim življenjem, joga pa bo kmalu z vami na vsakem koraku.

 

Joga prinese poleg zdravja tudi bolj gibčno hrbtenico

Ta vadba ne le, da vas bo navdušila, naučila vas bo živeti bolj polno in optimistično, saj vam omogoča tako osebno kot telesno rast. Omogoča vam ogromno prednosti in če ste človek, ki živi ali dela v stresnem okolju je vsekakor primerna odločitev, da joga postane vaša sprostilna urica, kjer se boste naučili pravilno dihati in kontrolirati svoja čustva, predvsem pa boste zagotovo imeli zdravo hrbtenico. Joga vam spremeni celotno življenje in v prvi vrsti vam je zagotovo hvaležen vaš hrbet, saj s tem, ko utrdite trebušne mišice, posledično dobite lepšo držo in vsekakor se znebite tiste grde grbe zadaj, ki jo povzroča čudno sedenje v službi.

Če želite biti bolj gibčni, vam joga ponuja tudi vaje za hrbtenico in lahko trdim, da so vaje več kot enostavne in z nekaj minutam na dan vam niti ne bo potrebno hoditi na masaže za odpravo bolečin, saj boste z malo discipline kaj hitro pozabili, kaj pomenijo mravljinci v križu. Kot sem omenil, joga in teh šest enostavnih vaj za vaš hrbet prinese fantastične rezultate, poleg tega pa poživi tudi telo. Zelo priporočljivo je, da začnete s polovičnim hrbteničnim zasukom, nato sledi odklon v sedečem položaju in predklon z ravnim hrbtom, seveda pa ne smete pozabiti na zaklon, ladjico ter polmesec. Se sliši enostavno? Brez skrbi tudi je, le začeti morate in boste videli, kako vam bo joga spremenila življenje in hrbtenica vam zelo hvaležna.