Cenovni razpon domačega pohištva

Nakup pohištva in stanovanjske opreme je lahko kar velik finančni zalogaj, zato je normalno, da pri izbiri posameznih kosov gledamo tudi na ceno. Domače pohištvo je na voljo v vseh cenovnih razredih, kar pa lahko predstavlja tudi nevarnost – pri nekaterih kosih lahko varčujemo, pri drugih vsekakor ne.

Dražje pohištvo sicer ponuja nekaj možnosti za prihranek, ne da bi pri tem žrtvovali kakovost. Na primer za sedežno garnituro akcija hitro pomeni veliko znižanje, saj že v izhodišču takšna oprema zahteva nekaj stotakov, tako da se vsak popust pozna. Seveda ni edina možnost za tak prihranek sedežna garnitura, akcija velja včasih tudi za druge dražje kose pohištva. Pomembno je le to, da pri teh ne varčujemo preveč, saj s tem tvegamo izgubo kakovosti. Akcija pa je po drugi strani priložnost za prihranek, ne da bi se morali zadovoljiti z nižjo kakovostjo izdelka. Najbolj očitne prihranke med domačim pohištvom ima v tem oziru sedežna garnitura, akcija pa lahko močno zniža tudi druge dražje kose in nekatere komplete. Cenejše pohištvo posebnih prihrankov na ta način ne prinaša.

Nekatere kose lahko brez skrbi izbiramo tudi v nižjem cenovnem razredu. To so recimo kakšni leseni stoli, ki jih ne nameravamo imeti v redni uporabi. Seveda so nekateri leseni stoli ključnega pomena za vsakdanje življenje in je treba izbiri v tem primeru posvetiti veliko pozornosti, splača pa se tudi investirati nekaj več denarja. A ne govorimo o teh kosih. Izpostaviti gre predvsem stole, ki so namenjeni le občasni rabi, morda pa jih želimo imeti zgolj v rezervi. To so morda zložljivi leseni stoli, morda pa tudi kakšen kos vrtnega ali drugega sezonskega pohištva. Takšni kosi so že v izhodišču običajno nekoliko cenejši, poleg tega ni posebej hudih posledic, če pri iskanju dobre cene sklenemo še kak dodaten kompromis – je pa to seveda odvisno od konkretne izbire.