Chia semena so zelo hranljiva

Danes je veliko hrane precej skope s hranili, saj je ogromno hrane, ki jo kupujemo, že predelane in tako sploh nimajo več tistega, kar bi sicer živila morala imeti, če ne bi bila predelana. Ravno zato imamo težave s skopo hrano, kar pa je treba nekako nadomestiti s hrano, ki ni predelana. Chia semena so zato več kot primerna, saj velja, da je za chia semena energijska vrednost visoka, zato čisto nič ne čudi dejstvo, da dajo chia tako velik in dober občutek sitosti, pa čeprav pojemo zelo malo.

Prav tako, glede na to, da je za chia semena energijska vrednost tako visoka, jih zelo radi uporabljajo tudi športniki, ki jim chia pomaga tudi pri regeneraciji. Vendar pa kljub temu, da je njihova energijska vrednost na 100 g 444 kcal, še ne pomeni, da oljna kadulja redijo, ravno nasprotno, zaradi hitrega občutka sitosti marsikdo chia semena uporablja za hujšanje. So pa tudi res zelo uporabna, saj jih lahko uporabljamo za praktično čisto vse, kar si želimo, tako lahko chia semena tudi nadomestimo z jajci.

So pa chia semena uporabna tudi za vse tiste, ki imajo celiakijo, kar je zelo dobro, saj imajo ti ljudje težave, kaj sploh lahko jejo in česa ne. Vsekakor torej lahko rečemo, da so chia semena zelo uporabna za ogromno ljudi, tudi s tiste z zdravstvenimi težavami oz. marsikdo celo pravi, da je ravno zanje oljna kadulja namenjena, da se lahko svojih težav čim hitreje rešijo.