Dejstva o ogljikovih hidratih

Ogljikovi hidrati se delijo na tri tipe: sladkor, škrob in vlakna.

Za vadbo so ogljikovi hidrati zelo pomembni, saj so glavni vir energije za delujoče mišice in ostale telesne funkcije.Pas - logo

Ogljikovi hidrati so najljubši energijski vir telesa, saj jih je najlažje pretvoriti v energijo in niso samo vir energije za telo, so tudi ”možganska hrana”, ki so glavni vir energije za možgane.

Če jemo več kompleksnih kot enostavnih ogljikovih hidratov, ki imajo več vlaken in jih telo prebavi počasneje.

Kompleksne hidrate iz škroba poskusimo nadomestiti s tistimi, ki so minimalno predelani in imajo več vlaken. Na primer polno zrnati kruh, polno zrnati kosmiči, rjav ali divji riž. Ta hrana je tudi bolj zdrava in zato ima tudi boljši učinek na naše zdravje in telo.

Ko se odločimo za enostavne ogljikove hidrate izberimo surovo sadje in zelenjavo in mlečne izdelke z malo maščobami. Če pa imate preveč maščob pa preberite kaj so prednosti fat burnerja lipo 6. Nekateri imate lahko v telesu preveč maščobe, zato ni nujno, da bo učinek z zdravo hrano in telovadbo dovolj. Včasih je potrebno tudi obiskati strokovnjake, ki vam bodo povedali katera hrana je primerna za vaše telo preko DNK. Tu so strokovnjaki, ki vam na podlagi vašega telesa ugotovijo katera hrana vas redi in katera ne, katero morate bolj uživati in katero manj. Ogljikovi hidrati so zagotovo pomembni za vsako telo, vendar so nekateri ogljikovi hidrati tisti, ki redijo in drugi, ki so bolj zdravi.