Domača nega poškodovanih las z naravnimi izdelki

nega poškodovanih lasUstrezna nega las izdatno pripomore k zdravju lasišča in strukture las ter zagotavlja sijoče, mehke in nepoškodovane lase brez prhljaja. V podjetju Etnobotanika so v ta namen razvili svoje produkte, ki obsegajo naravne obloge za nego las, ekološka olja in naravne šampone. Vsi ti izdelki so ekološko certificirani, saj so izdelani iz kontroliranih avtohtonih rastlin. Nega poškodovanih las je s temi izdelki tudi bolj ekološka, saj so sestavine biorazgradljive in zato ne posegajo v okolje. Ekološki izdelki za domačo nego las ne vsebujejo kemikalij, parabenov in drugih škodljivih snovi, ki lahko povzročajo kožne izpuščaje, alergije, vnetja in ekceme. Ti izdelki so primerni tudi za nego poškodovanih las, ki jih povzroča barvanje s konvencionalnimi barvami. Ustrezna nega barvanih las zato pripomore k bolj zdravim in sijočim lasem. Organski produkti pa so primerni tudi za nego mastnih las, saj uravnavajo pH na lasišču in zato iz lasišča ne odstranjujejo naravne kislosti. Nega mastnih las z naravnimi šamponi prav tako preprečuje izpadanje las zaradi prhljaja, gliv in bakterij.

Nega poškodovanih las z amlino oljem in negovalnimi oblogami iz hibiskusa

Nega las z rastlinskim oljem amlino je primerna za vse tipe in stanja las. Naravno amlino olje je še posebej koristno za nego poškodovanih las ter za druge težave na lasišču. Domača nega las z amlino oljem, ki vsebuje naravne izvlečke sezama, je primerna za uporabo predvsem v zimskih mesecih, saj olje za nego las greje lasišče, obnavlja lase in jim daje lep sijaj. Ustrezna nega poškodovanih las pa vključuje tudi uporabo naravnih oblog iz hibiskusa. Redna domača nega las z organskimi oblogami iz hibiskusa preprečuje lomljenje las, saj hibiskus vsebuje visoko vsebnost aminokislin, ki skrbijo za močne in elastične lase. Nega las z oblogami iz hibiskusa prav tako upočasnjuje prezgodnje sivenje in izpadanje las zaradi hormonskih neravnovesij. Hibiskus ima veliko antioksidantov in vitaminov, ki so potrebni za optimalno produkcijo melanina, pomanjkanje tega pigmenta pa vpliva na prezgodnje sivenje. Nega las z naravno oblogo iz hibiskusa nahrani lasne folikle z antioksidanti, zato da lahko proizvajajo zadostno količino melanina.

Nega mastnih las z ekološkim rastlinskim šamponom

Slovensko podjetje Etnobotanika izdeluje ekološki naravni šampon s sestavino shikakai, ki se v Indiji za domačo nego las uporablja že tisočletja. Nega poškodovanih in mastnih las je z organskim šamponom toliko bolj učinkovita, saj šampon vsebuje saponine, flavonoide in različne vitamine, ki na lasišče delujejo antioksidativno. Nega las s šamponom, ki vsebuje le rastlinske sestavine, je priporočljiva za vse tiste, ki so občutljivi ali pa imajo alergične reakcije na kozmetična sredstva za umivanje las, ki vsebujejo različne škodljive kemikalije in zato tudi rušijo alkalnost Ph lasišča. Nega mastnih las s šamponom Shikakai je učinkovita zato, ker šampon ohranja naraven pH lasišča in na lasišču ne odstranjuje maščobnih oblog. Organski šampon se uporablja tudi za nego las pri različnih obolenjih lasišča, pri tem pa je učinkovit tudi pri odstranjevanju prhljaja iz lasišča. Domača nega las s Shikakai šamponom hrani lasne mešičke z različnimi ekološkimi sestavinami, ki lase krepijo, preprečujejo sivenje in izpadanje las, hkrati pa so lasje bolj svetleči in mehki na otip.

Domača nega las z naravnimi oblogami in različnimi pripomočki

Za domačo nego las z naravnimi oblogami je potrebno uporabiti določene pripomočke, zato da bi lahko dosegli optimalne rezultate in pravilno nanesli oblogo na lase. Ker so ekološke obloge za nego mastnih in poškodovanih las narejene iz finega prahu, jih je potrebno z vodo zmešati v steklenih, plastičnih ali lesenih posodah. Za mešanje zmesi je najbolje uporabiti leseno žlico. Pripomočki za nego las zajemajo tudi čopič za nanašanje obloge na lasišče ter lesen glavnik, ki organsko oblogo enakomerno prenaša po lasišču, ne lomi las in pospešuje prekrvavitev lasnih mešičkov. Etnobotanika obloge za nego las so narejene iz ekološke sene in naravne amle. Domača nega las iz obloge, ki vsebuje seno, se uporablja za beljene, blond, svetlo rdeče in oranžne lase. Nega mastnih in poškodovanih las iz naravne obloge, ki vsebuje sestavino amle, se uporablja za rjave in črne lase. Domača nega las z nanašanjem naravnih oblog je koristna zato, da lasje po tretmaju postanejo gladki, svetleči in mehki, lasišče pa je nahranjeno z negovalnimi sestavinami in zato tudi bolj zdravo.

Nega las po poletju z nanašanjem MONOI naravnega olja

Nega las po poletju je pomembna zato, ker so lasje v poletnih mesecih izpostavljeni sončnim žarkom in slani vodi ter zato postanejo bolj lomljivi in krhki. MONOI TAHITI ekološko olje za nego las se lahko uporablja med in po sončenju. MONOI olje, ki vsebuje izvlečke kokosovega olja iz Tahitija, učinkovito zaščiti lase pred vplivom sončnih žarkov in morske soli, saj je hkrati odporno na visoke temperature in na vročini ne oksidira. Če želite dodatno nego las po poletju, lahko obiščete BioSalon Etnobotanika, kjer bo profesionalno osebje poskrbelo, da bodo vaši lasje ponovno zasijali. Nega poškodovanih las v salonu zajema nanašanje različnih ekoloških in naravnih oblog na lasišče, pri čemer strokovnjaki izberejo najbolj primeren Etnobotanika izdelek za vaš tip in strukturo las. Nega las v specializiranem salonu pa zajema tudi ajurvedsko toplo oljenje in masažo lasišča ter druge tradicionalne postopke nege las in lasišča.