Exploding kittens – humorna namizna igra s kartami

Nekatere namizne družabne igre so povsem nepoznane. Ko pa jih enkrat spoznate, ste nad njimi tako zelo navdušeni, da jo preprosto morate imeti v svoji domači zbirki namiznih iger. Pri tem seveda nimamo v mislih klasičnih iger, ki so vam prav vsem dobro poznane, na primer človek ne jezi se, šah ali pa štiri v vrsto. V mislih imamo takšne igre, kot je na primer namizna igra Exploding kittens. Jo poznate? Ste se jo že igrali? Če ne, je to odlična priložnost za nakup nove, sveže igre za prihajajoče počitniške dni.

exploding kittens

Namizna igra Exploding kittens je označena kot izjemno prijetna ter humorna igra v obliki kart. Ključno vlogo pa imajo mačke, ki so pred leti dobesedno obnorele ves svet. Še ne dolgo nazaj je tovrstna igra podirala rekorde v prodaji. Bila je namreč daleč najbolj prodajan izdelek številnih prodajaln.

S kartami se vleče poteze

Namizna igra Exploding kittens je torej igra v obliki kart. V igri se s kartami vleče poteze, s katerimi se nato nagaja nasprotnikom, igralci pa sebe rešujejo pred morebitnimi porazi. To se počne z igranjem dvojic enakih mačkov ali pa z igranjem kartic s posebnimi sposobnostmi. Te vam soigralci lahko zablokirajo z igranjem tako imenovanih nope kartic.

exploding kittensIgra poteka toliko časa, dokler eden izmed igralcev ne potegne eksplodirajočega mačka ter se ga v isti potezi ne zmore znebiti iz roke. Ko se kupček s kartami manjša, eksplodirajočega mačkona pa še ni bilo na vidiku, se napetost vse bolj stopnjuje.

Začinjena različica namizne igre Exploding kittens

Na trgu vam je na voljo še ena nekoliko bolj začinjena namizna igra Exploding kittens. Ta vsebuje torej nekoliko bolj začinjen jezik pa tudi bolj začinjene ilustracije. Na sploh pa se število kartic ter pravila prav dosti ne razlikujejo od osnovne različice. Dobite pa še več vsebine. Igro lahko hkrati igra tudi do 9 igralcev.

Družabna namizna igra Exploding kittens je še posebej dobrodošla za vse tiste igralce, ki nenehno iščejo lahkotne in super zabavne namizne igre v obliki kart. Sicer pa je takšna igra lahko tudi odlična izbira za darilo.