Frizure

Frizure, takšne ali drugačne, sovpadajo s človekovim obstojem že od samega začetka. Seveda so se z evolucijo spreminjale, njihov namen pa je že od nekdaj enak. Frizura spada v del človekove osebne higiene, zelo pogosto pa predstavlja tudi njegov osebni slog ali celo modno zapoved.

Na človeškem lasišču se v povprečju nahaja kar 100.000 lasnih mešičkov, zato me niti najmanj ne čudi, da je frizerska industrija iz tega naredila pravo umetnost. Frizure, kratke ali dolge, so lahko človekov ponos ali pa modna katastrofa. Na srečo se večina ljudi ne ubada preveč z modo, temveč svoje frizure urejajo glede na to, kaj jim najbolj pristaja. Frizure so tako lahko odličen dodatek, k izpopolnjenemu stilu ali pa stil še dodatno izboljšajo.

Sicer naj bi ljudje pri frizurah upoštevali tudi leta (kar pristaja mladim, ne bo nujno pristajalo tudi starejšim), kadar pa glede frizure nismo najbolj prepričani, je včasih najboljši kar obisk dobrega frizerja, ki nam bo z veseljem svetoval.

Po mojem mnenju je frizura odličen naravni modni dodatek, vendar pa jo moramo prav zaradi tega lepo negovati. Dobra frizura brez dvoma zahteva veliko časa, dobrih izdelkov za nego, od časa do časa pa tudi frizerske škarjice.