Ilustrirane in zvočne pravljice za lahko noč

Pripovedke, zgodbice in pravljice za lahko noč že od nekdaj za otroke predstavljajo najljubši del večera, saj jih zanimive, zabavne in iskrene prigode junakov popeljejo na pot domišljije in zazibljejo v miren sen. Starši pa ob prebiranju zgodbic ustvarjajo posebno vez z otrokom.
V sodobnem digitaliziranem okolju pa so otroške pravljice za lahko noč na voljo tudi na spletnih straneh, kjer otroci pred spanjem lahko poslušajo zgodbe preko zvočnih posnetkov ali pa starši berejo pripovedke, ki so spisane na spletnih straneh. Prednost pa je tudi v tem, da otrok lahko vsak večer izbere drugo zgodbico in se potopi v domišljijski svet različnih junakov.

Pravljice za lahko noč s prelepimi ilustracijami

Spletne pripovedke so opremljene z zabavnimi in zanimivimi otroškimi slikicami in ilustracijami, ki dajejo nov vpogled v vsebino zgodbe. Otroci si jih ogledujejo in lahko na podlagi risbice, ki jo narišejo priznani slovenski ilustratorji, povejo tudi svojo domišljijsko zgodbo.
Ilustrirane pripovedke so narisane na način, da otroku približajo vsebino, zato da si malček lahko lažje predstavlja, kako izgledajo junaki iz živalskega in človeškega sveta.

Pravljice za lahko noč na zvočnem posnetku

Kreativne pripovedke slovenskih pisateljev in avtorjev so posnete na zvočni posnetek, ki se predvaja preko spletne strani. Zvočne pravljice za lahko noč berejo in pripovedujejo starejše osebe, zato glasovi dajejo vtis, kot da zgodbe pred spanjem pripovedujejo dedki in babice.
Otroške zgodbice na spletu pa pripovedujejo tudi legendarni slovenski dramski igralci, ki s svojimi glasovi poudarjajo besede in pogovore med literarnimi liki, zato dajejo pripovedkam posebno noto in jih otroci z zanimanjem poslušajo.

Pravljice za lahko noč razvijajo govorne sposobnosti

Ilustrirane zgodbice na spletni strani niso namenjene le poslušanju in branju pred spanjem, saj so nekatere izmed njih posebej ustvarjene za razvijanje govornih sposobnosti. Ob poslušanju pravljice za lahko noč se otrok nauči izgovorjav bolj zapletenih besed, ki jih nato ob branju pripovedke tudi ponavlja in s tem vadi besedno izgovorjavo. Vsebino je razvila priznana logopedinja, v sodelovanju s pravljičarko.