Ingver iz ekološke pridelave

Ker je danes okolje predvsem v mestnih središčih izredno onesnaženo, je še toliko bolj pomembno, da čim več izdelkov kupite z oznako »eko«. To še posebej velja v primerih, ko kupujete izdelke, s katerimi si želite dvigniti odpornost, saj izdelki, ki niso s to oznako, niso bili vzgojeni v kontroliranem okolju. Čisto enako velja tudi za ingver iz ekološke pridelave, kar pomeni, da je bil vzgojen v kontroliranem okolju, pri vzgajanju ingverja pa so bila uporabljena zgolj sredstva, ki so dovoljena in imajo certifikat Evrolist, pridobitev pa je izredno težko, saj je treba izpolniti kar veliko strogih zahtev.

Ingver iz ekološke pridelave je možno dobiti tudi v podjetju Malinca in to kljub temu, da ima ta ingver pri tem podjetju certifikat Evrolist, njegova cena tudi slučajno ni visoka. Podjetje ga namreč prodaja za le 1,95 € za 25 g, če pa želite večje pakiranje, pa je cena 4,95 € za 100 g. Se pa ingver iz ekološke pridelave v podjetju Malinca dobi v različnih oblikah, to je kot kristaliziran ingver in ingver v prahu. Oblika je predvsem odvisna od tega, za kakšen namen želite uporabiti ingver.

Glede na to, da je omenjeno podjetje specializirano za prodajo zdravih »prehranskih dopolnil«, čeprav to ni pravi izraz zanje, je zagotovo priporočljivo, da takšne izdelke kupujete pri njih, saj je zagotovo bolje vedno izdelke kupovati pri specializiranih ponudnikih. Kupite pa lahko pri teh podjetjih še mnogo drugih ingverju podobnih izdelkov, kar vam vsekakor toplo priporočam, če si želite bolj zdravega načina življenja.