Iščete, kateri je najboljši ortodont?

Ortodontov je danes kar nekaj, zagotovo pa je še več takšnih, ki ponujajo svoje storitve kot samoplačniške. Zato je iskanje najboljšega ortodonta v prvi vrsti na način, ali ste pripravljeni hoditi k temu specialistu samoplačniško ali pa tako, da vse storitve plača Zavod za zdravstveno zavarovanje RS. Ortodont ni poceni, če se odločite za samoplačniški pregled, tega se morate zavedati, ampak ali si ne želite svoje težave ali težave svojega otroka rešiti na hitro, v kakšnem letu? Razlika vsekakor je očitna in prav gotovo lahko rečemo, da je najboljši ortodont samoplačniški, saj bodo na ta način težave na hitro rešene, čeprav je treba dodati, da tudi tak ortodont ni nujno, da je najboljši od najboljših.

 

Ni kar vsak ortodont najboljši ortodont, pa čeprav so vsi izšolani za isto stroko!

Verjetno si le težko predstavljate, da boste pri različnih specialistih iste stroke lahko dobili drugačno kakovost obravnave. Dejstvo je, da so razlike med ortodonti in ni vsak enako dober. Največja razlika nastane že s tem, koliko se ortodont sproti uči in izpopolnjuje in predvsem kateri generaciji pripada. Mlajši so odraščali z novimi tehnikami in jih v določenem odstotku tudi bolj razumejo, vendar pa imajo spet manj izkušenj.

Katerega ortodonta potem sploh izbrati, da bo obravnava profesionalna in da ne boste našli takšnega, ki bo največji zagovornik puljenja zob, saj se s tem res ustvari več prostora za ostale zobe, vendar pa preveč prostora tudi ni dobro in kar je še najslabše, puliti zdrave zobe po nepotrebnem je najslabše, saj se že tako hitro zgodi, da je kakšnega zaradi hitrega napredovanja bolezni treba odstraniti?

Zagotovo lahko zaključimo, da tisti ortodont, ki se bo na hitro odločil za odstranitev zob, pa sami niste prepričani v to in vas ortodont na vse načine prepričuje in po možnosti celo izsiljuje z nadaljnjim zdravljenjem, ni dober ortodont in ga prav na hitro zamenjajte.