Izboljšanje regeneracije s kreatinom

Po vsaki bolj intenzivni telesni vadbi se kaj hitro pojavi utrujenost, izčrpanost, bolečine v mišicah. Vse to so znaki, da je pomembna regeneracija. Ker pa te znaki po navadi ne izginejo kar preko noči, no, to se zgodi v primeru, da je intenzivna vadba prisotna le sem pa tja, če pa je to vsak dan, lahko tudi po 2 x na dan, pa je vprašanje, kako dobra je regeneracija, še posebej pomembna.

Za izboljšanje regeneracije tako boljši in tudi vrhunski športniki uporabljajo kreatin, ki poleg tega, da omogoča rast mišične mase in pridobivanja moči, omogoča tudi to. Izboljšanje regeneracije s kreatinom je izredno popularna, saj kreatin omogoča tako pridobivanje na moči kot tudi hitrejše okrevanje po vadbi. Je torej prav idealen za vse tiste, ki potrebujejo oboje in tudi zato imamo tu razlog, zakaj se toliko ljudi odloča zanj. V vrhunskem športu je regeneracija po treningih, tekmah ali celo daljših tekmovanjih izredno pomembna. Lahko celo odigra ključno vlogo pri tem, kako uspešen je športnik na tekmovanjih in kakšne rezultate bo na koncu sezone uspel doseči.

Ker pa je kreatin odobril tudi Olimpijski komite, dejansko ni nikakršne bojazni, da bi bil kreatin na seznamu prepovedanih substanc in da bi potem lahko športnika lovila protidopinška komisija in mu celo naložila kazen za plačilo na koncu pa še ne bi moral tekmovati določeno obdobje. Če tako pogledamo, je kreatin idealen prehranski dodatek za vsakega športnika, tudi morda le ljubiteljskega, saj ni nujno, da gre za profesionalca.