Izbrana klimatska naprava naj bo optimalno izbrana

Glede na to, da ljudem vedno bolj zmanjkuje časa za delo in tudi za počitek, kar vpliva tudi na produktivnost  v končni fazi, je treba poskrbeti vsaj na okolje, v katerem se dobro počutimo. Pri tem ključno vlogo igra tudi temperatura prostora in to tako poleti kot tudi pozimi. Se pa ravno pri tem vedno več ljudi odloča za klimo, ki se zdi vedno boljša izbira za celo leto. Seveda pa je uravnavanje temperature v prostoru povezano s stroški, zato naj bo izbira klima naprave optimalna, sicer se klimatske naprave kaj hitro ne bodo zdele več najboljša izbira za uravnavanje temperature.

Optimalna izbira klima naprave upošteva velikost prostora, pa tudi lokacijo, kjer se objekt nahaja. Na primer na Gorenjskem je bistveno bolj mrzlo pozimi kot na primer v Prekmurju, prav tako pa je ob morju tudi bolj vroče kot na primer na Štajerskem. Prav tako pa se klimatske naprave praviloma izbirajo glede na to, ali nameravamo pozimi s klimatsko napravo tudi ogrevati prostor ali je glavni in edini namen klimatske naprave v hlajenju vročih poletnih dni.

Vse to so dejstva, ki jih je treba upoštevati ob nakupu klimatske naprave, vsekakor pa vam, za čim večje prihranke pri električni energiji, svetujem nakup inverterske klimatske naprave, vsekakor pa se izogibajte prenosnim klimatskim napravam, saj le – te povzročajo več izgube električne energije in zato vsekakor ne spadajo med bolj varčne, pa čeprav jim dajo oznako tudi A razreda, vendar če jih primerjamo z vsemi klimatskimi napravami, ki obstajajo, primerjava praktično sploh ni več smiselna.