Izjemna kombinacija estetike in funkcionalnosti

Kateri element največ pripomore k izgledu stanovanjskih prostorov? Morda pridejo na misel kakšni dekorativni dodatki, morda kakšne posrečene arhitekturne domislice, povsem možno pa je, da predstavljajo prvo asociacijo kamini. Prav ti se namreč zelo pogosto vgrajujejo v stanovanjske prostore tudi tam, kjer ni potrebe po dodatnem ogrevanju, saj gre za prijetno popestritev prostora z estetskega vidika, ogrevanje pa je le dobrodošla prednost. Takšna rešitev je v tem primeru zelo posrečena, prav tako pa se kamini dobro izkažejo, če glavni cilj ni estetika, temveč želimo v prvi vrsti poskrbeti za ogrevanje.

Različne izvedbe

Na voljo so različni izdelki, ki se razlikujejo predvsem po svoji podobi in seveda po tem, kam jih lahko namestimo in kako se bo treba lotiti montaže. Sicer pa so kamini po zmogljivosti in funkcionalnosti precej primerljivi in se lahko s tega vidika med različnimi izvedbami povsem svobodno odločamo.

Ena možnost je stenski kamin, ki vsekakor prinaša določene prednosti v primerjavi z drugimi izbirami. Gre za zelo elegantno in dokaj minimalistično izvedbo. Zaradi majhne globine lahko stenski kamin namestimo v prostore, kjer si ne moremo privoščiti velikih elementov. Nekaj omejitev sicer postavlja zahteva, da se tak kamin montira na nosilno steno ustrezne debeline, a če zadostimo temu, lahko odlično izkoristimo razpoložljivi prostor. Stenski kamin navdušuje z odličnim izgledom in nedvomno lahko zelo popestri prav vsak prostor.

Druga možnost so kamini z nogo. Prednost v tem primeru je ta, da jih lahko povsem svobodno namestimo kamorkoli. Ni treba iskati nosilne stene, niti ni pretiranih težav z montažo. Kamin stoji sam, na nogi, ki jo lahko postavimo kamorkoli v prostor. Seveda je treba pozicioniranju takšnega elementa še vedno nameniti dovolj pozornosti, še posebej, če od končnega rezultata pričakujemo posrečeno zlitje estetske in uporabne funkcije. A to v večini prostorov ne bo predstavljalo težav in rezultat bo gotovo odličen!