Izpit za viličarja je več kot potreben za varno poslovanje

Vsak lastnik podjetja si želi, da bi bilo v njegovem podjetju dobro poskrbljeno za varnost poslovanja, predvsem pa njegovih zaposlenih in gostov v podjetju. Varnost pa se začne s teoretičnim in praktičnim poznavanjem delovanja delovne opreme, ki jo zaposleni uporabljajo med svojim delom. Tako je prav, da vsi viličaristi pred uporabo viličarja opravijo izpit za viličarja. Morda se komu to zdi smešno, pa ni, verjemite, saj v kolikor pride do delovne nezgode, kar se lahko pripeti tudi najbolj izkušenim, zavarovalnica ne bo izplačala zavarovalnine, v kolikor viličarist ne bi že prej opravil izpit za viličarja.

 

Izpit za viličarja je predpogoj za bolj samozavestno delo

V kolikor ste lastnik podjetja, v katerem je viličar neobhodno in obvezno orodje, poskrbite najprej, da bo vaš viličarist opravil izpit za viličarja, saj boste tako pridobili bolj samozavestnega delavca. Namreč, v kolikor zaposleni na kateremkoli delovnem mestu ve, da tudi, če se mu pripeti delovna nezgoda, ki se lahko pripeti vsakomur, ki dela, da bo za njim stalo podjetje oz. zavarovalnica, ki bo pokrila morebitno nastalo škodo, bo veliko bolj samozavestno in bolje opravljal svoje delo ter s tem podjetju pridelal boljši in večji zaslužek.

Poleg tega pa izpit za viličiraja sploh ni velik strošek, pa četudi bi bil, se vsakemu lastniku podjetja splača plačati ta znesek, saj se le – ta povrne takoj, ko se pripeti prva delovna nezgoda, saj v primeru, da izpit za viličarja ne bi bil opravljen, zavarovalnica ne bi izplačala zavarovalnine, kar bi pomenilo bistveno večji strošek za podjetje, kot zgolj nekaj Evrov za izpit za viličarja. Kaj boste naredili pa vi, je pa vsekakor zgolj in samo vaša odločitev, saj boste vi nosili takšne ali drugačne posledice vaše odločitve. Si želite varno in nemoteno poslovanje v vašem podjetju? To je zgolj retorično vprašanje, prepričan sem, da je vaš odgovor DA, potem mora biti enak odgovor tudi, ko se odločate, ali boste plačali izpit za viličarja ali ne.