Izvedba izolacije strehe nad špirovci

Izolacija strehe izgleda povsem enostaven postopek, saj naj bi bilo zgolj potrebno razviti izolacijski material. Vendar ni čisto tako enostavno. Še najbolj enostaven postopek, je izolacija strehe nad špirovci. Vsekakor je potrebno, ne glede na to po katerem postopku se bo izolacija strehe izvajala, najprej izmeriti kvadraturo same strehe, da bomo kupili oz. zagotovili dovolj izolativnega materiala, tako imenovane steklene volne, ki se uporablja v največ primerih.

V kolikor želimo, da se izvede izolacija strehe nad špirovci, je potrebno najprej postaviti ostrešje strehe, vse do koraka, ko so potrebne zgolj še zadnje prečne letve, na katere se nato pritrdi strešnike. Ko smo ostrešje postavili do tega koraka, lahko same prostore med špirovci zapolnimo z deskami, ki jih postavimo v isti nivo, kot je najvišji del špirovcev.

Nato pride na vrsto izolacija strehe, in sicer tako, da preko špirovcev in desk, ki smo jih ali pa ne, namestili med špirovce, razvijemo izolativni material – stekleno volno, ali pa kateri koli drugi izolativni material, ki je v osnovi zložen v rolo in se tako preko špirovcev zgolj razrola oz. razvije. Ko je steklena volna razvita, je naslednji korak, da bo izolacija strehe najboljša, da stekleno volno oz. izolativni material pritrdimo na špirovce.

To naredimo tako, da preko vsega na špirovce pritdrimo prečne letve, na katere bomo kasneje pritrdili še strešnike. Ker je takšna izolacija strehe, čeprav zgleda enostavna, kar zapleten postopek, saj se ne vidi, kje hodimo po strehi, je izredno priporočljivo, da vse skupaj prepustimo strokovnjakom.