Je ležišče za psa iz umetnega usnja boljše od tekstilnega?

Ko se podamo v nakup za pasjimi ležišči, je treba vedeti le nekaj osnovnih stvari. Te namreč omogočajo, da je ležišče za psa bolj udobno, preprostejše za čiščenje ter vzdrževanje in še kaj drugega. Kot pa zagotovo že vsi vemo, je ležišče za psa velikokrat mogoče dobiti v tekstilni različici ali pa v različici umetnega usnja. No, ravno v temle članku pa si bomo pogledali, ali je usnjeno ležišče za psa v kateremkoli pogledu boljše od tekstilnega.

Že takoj na začetku lahko povemo, da tako kot tekstilno ležišče za psa, tudi usnjeno nikakor ni neprebojno in se bo s časom zagotovo uničilo, saj konec koncev tudi sami nimamo enih in istih posteljnin do konca življenja. Zdaj pa še primerjava.

V čem je usnjeno ležišče za psa boljše od tekstilnega?

Najprej naj povemo, da sta obe različici ležišča izredno dobra izbira, saj gre pri obeh za dovršeno izdelavo, ki vsakemu kužku nudi točno to, kar potrebuje – udobje in kakovosten spanec. Razlike, ki jih v temle članku omenjamo, niso naslovljene uporabniku, torej psu, ampak izključno lastniku. Kot vemo, je vsako ležišče za psa treba tudi vzdrževati. To pa še posebej drži, če kužek svoje dni preživlja znotraj stanovanja ali hiše.

No, zakaj pa sploh vprašanje, v čem je ležišče iz usnja boljše od tekstilnega? Ker je odvisno, kaj si mi kot lastniki psa želimo. Na eni strani, je tekstilno ležišče za psa malce težje očiščeno, saj se vanj veliko bolj zažirajo dlake, a ga lahko operemo v pralnem stroju. Na drugi strani pa imamo usnjeno ležišče, katerega nikakor ne moremo tako oprati, ampak preprečuje prekomerno nabiranje dlak znotraj samega ležišča. Zunanjost pa lahko očistimo že samo s sesalcem ter vlažno krpo. Moramo pa vedeti, da imamo vsi svoj okus in da je najbolje izbrati tako ležišče, ki bo v prvi vrsti najbolj ustrezalo našemu psu, potem nam in na koncu še slogu, ki ga imamo v domu.