Kabinski filter za dobro počutje in udobje pri vožnji

Če je naš kabinski filter v vozilu star, ga je potrebno zamenjati. Posledično bo naša vožnja veliko bolj udobna, mi pa se bomo bolje počutili. Vemo, da je v času poletne vročine ventilator v našem vozilu nujno potreben in če ta ne piha tako, kot bi moral, je potrebna zamenjava kabinskega zračnega filtra.

Za preprečevanje alergenov v kabino

Če je kabinski filter umazan ali zamašen, potem se zmanjša pretok zraka v potniško kabino skozi ventilator. Posledično se ne hladi uparjevalnik in nikakor ne moremo doseči optimalne hladilne moči. Zamašen in umazan filter v kabino prepušča tudi alergene. Tudi zato, da preprečimo alergene, ga moramo nujno zamenjati.

Nikakor pa filter kabine ne smemo mešati s filtrom klime. Filter kabine imajo namreč tudi vozila, ki klime nimajo.

Učinkovit kabinski zračni filter

Kabinski zračni filter je v največji meri odgovoren za to, da je zrak v našem vozilu čist. Če deluje pod normalnimi pogoji, potem je zanj značilno, da pomaga filtrirati cvetni prah, bakterije, prah in izpušne pline, ki bi lahko kaj hitro zašli v naš sistem gretja, ventilacije ali klimatske naprave.

Lahko rečemo, da je kabinski filter dodatek k avtu, ki ga je potrebno kar pogosto menjati. Če je zamašen, torej ventilator v avtu ne piha, kot bi moral, v kabino pa posledično prihajajo prašni delci ter smog s ceste.

Strokovnjaki nam priporočajo, da ga zamenjamo vsaj enkrat na leto. Če pa pogosto parkiramo pod drevesi ali če se pogosto vozimo po makadamskih cestah pa vsaj dvakrat na leto.

Kdaj je filter zamašen?

Pogosto vprašanje uporabnikov je, kako lahko najbolje vedo, da je njihov kabinski zračni filter zamašen. Odgovor je povsem logičen ter preprost. Filter je zamašen, če ventilator v avtu dela z zmanjšano močjo ali če ima zrak iz njega neprijeten vonj ali v primeru, če ventilator ne zmore odrositi stekla v hladnem ali deževnem vremenu. Če bomo kabinski filter redno menjali do tega nikakor ne bo prihajalo.