Kaj krije dodatno zdravstveno zavarovanje?

Pod pojmom zdravstveno zavarovanje se nahajata dve izjemno pomembni obliki zdravstvenega zavarovanja. To sta obvezno in dopolnilno oziroma dodatno zdravstveno zavarovanje. Tako lahko koristite vse veje zdravstvenih storitev v Republiki Sloveniji. V zadnjem času se vse več zdravnikov odloča za samostojno poslovno pot, kar posledično poveča kvaliteto storitev, saj vsak izmed njih želi ponuditi najboljšo možno storitev v najkrajšem možnem času.

Za slednjo obliko zavarovanja je značilno, kot že samo ime pove, da je povsem neobvezno in da se zanjo odločimo sami. Vsekakor pa je taka oblika zavarovanja še kako zelo priporočljiva, saj nam obvezno zdravstveno zavarovanje v primeru nekaterih poškodb ne krije vsega. Pred sklenitvijo zavarovanja morate povprašati vašega zavarovalnega zastopnika: Kaj krije dodatno zdravstveno zavarovanje?

Katere stroške krije dodatno oziroma dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Če ne vemo točno, kakšno prednost imamo, ko se še dodatno zavarujemo, to lahko raziščemo tudi s pomočjo spleta. V spletni brskalnik lahko vtipkamo vprašanje, kaj krije dodatno zdravstveno zavarovanje. Že samo z nekaj kliki bomo prišli do ene od zdravstvenih zavarovalnic, ki tako obliko zavarovanja tudi izvajajo.

Dodatno zdravstveno zavarovanje krije stroške zdravstvene storitve na področju vseh zdravstvenih dejavnosti, ki niso krite iz obveznega zdravstvenega zavarovanja. Pri tem mislimo tudi na storitve nastanitve ter prehrane v bolnišnici ali zdravilišču.

Poleg tega dodatno zdravstveno zavarovanje krije vsa zdravila s pozitivne in vmesne liste, ki so predpisana na recept. V nadaljevanju pa tudi nenujne reševalne prevoze, zdravstvene pripomočke, ortopedske, slušne in druge tehnične pripomočke, kamor vključujemo tudi zobnoprotetične nadomestke.

Po vsem prebranem, kaj nam krije dodatno zdravstveno zavarovanje, kaj hitro lahko vidimo in tudi ugotovimo, kako zelo se nam splača skleniti tudi taka oblika zavarovanja. To lahko naredimo tudi od doma, in sicer preko spleta. Izberemo si primerno zdravstveno zavarovalnico, preko katere lahko sklenemo dodatno oziroma dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ki nam bo še kako zelo prišlo prav v primeru različnih poškodb.

Prav vse lahko uredimo preko spleta in to na zelo enostaven, hiter in tudi ugoden način. Pri tem nas vodijo tudi zelo jasna navodila, ki se jih držimo še posebej v primeru, če kaj takega počenjamo prvič.