Kaj nam prijava poškodbe pri delu priskrbi, če jo naredimo?

Kdor še ne ve, je prijava poškodbe pri delu nujna, ko se pri delu ponesrečimo. S tem ko je prijava poškodbe pri delu z naše in delodajalčeve strani izpolnjena, si namreč zagotovimo odškodnino za vse svoje poškodbe in izgube materialnih stvari. V vednost pa vam podajamo tudi to, da mora biti prijava poškodbe pri delu čim bolj temeljito opisana, pri čemer pa nam lahko pomagajo tudi podjetja, kot je na primer Poravnava – odškodnina, ki se ravno s takimi stvarmi tudi ukvarjajo. Velikokrat so nam taki strokovnjaki na voljo tudi za izpolnjevanje obrazcev bodisi prek telefona ali pa elektronske pošte. Vsekakor je torej pametno, da take možnosti tudi izkoristimo, saj nam lahko priskrbijo veliko preglavic, zraven pa seveda tudi dobička, ki ga bomo zaradi odškodnine deležni. Poglejmo si torej, kaj nam prijava poškodbe pri delu pri takih podjetjih priskrbi.

poravnava-odškodnina

Podjetja kot je Poravnava – odškodnina skrbijo, da so vsi ponesrečenci ob nezgodah tudi dobro denarno preskrbljeni

Jasno je torej, da je prijava poškodbe pri delu nujna, saj nam, kot smo že rekli, lahko priskrbi vsaj neko denarno odškodnino. Če pa želimo, da so zneski teh odškodnin višji, pa je dobro, da se tega lotimo s podjetji, ki tovrstne reči počno že vrsto let. Zelo preprosto je namreč zapasti v dobri stari ego, ki hoče, da vse naredimo sami. A tega nam resnično ni treba, vsaj ne pri nečem takem kot je prijava poškodbe pri delu, saj si lahko naredimo še več škode – od tega, da je znesek odškodnine nižji, pa do tega, da je zaradi slabo ali napačno izpolnjene prijave, sploh ne prejmemo.

Namreč, kdor še ne ve, je že sam obisk pri zdravniku zaradi nezgode vreden neke odškodnine. Le-te pa niso majhne, veste. Že samo obisk pri zdravniku ali urgentnem centru nam lahko priskrbi odškodnino v vrednosti od 0 – 1500 €. Mar ni vredno, da se torej prijava poškodbe pravilno izpolni? Seveda je in zato je vredno uporabiti strokovnjake, ki točno vedo, kako se iztrži čim višji znesek odškodnine. Pa ne zato, da bi želeli grabiti čim več denarja k sebi, ampak zato, ker nam to tudi pripada.