Kaj pomeni, če je javna dražba nepremičnine ni več aktualna?

javna dražbaAktualnost je nekaj, kar še traja oziroma še v fazi sprejemnaja, obdelovanja in še pred začetkom nečesa. Ko nekaj več ni aktualno, pomeni, da ni na voljo. Je recimo poteklo, se prodalo, ipd. Enako so tudi javne dražbe, aktualne ali ne neaktualne. Res pa je, da pri dražbah ni nikoli skoraj fix (do zadnjega trenutka) ali bo tudi ostala aktualna in izpeljana.

Aktualna javna dražba

Če brskamo in opazimo aktualne javne dražbe ali nepremičnine, pomeni, da še imamo možnost udeležbe. Hitro preverimo, kdaj je zadnji rok za oddajo oziroma predložitev doikazil za pristop k dražbi. V tem času potem lahko še opravimo vse potrebno, si morebiti zanimiv predmet ogledamo in čakamo na datum, ko bo dražba tudi izpeljana. Običajno so javne dražbe razpisane že nekaj časa prej, zato da imamo čas urediti vse potrebno in pristopiti k tej. Torej, vse dokler je javna dražba aktualna, imamo zanesljivo možnost udeležbe in nakupa določenega predmeta, upamo da po najnižji ali celo izklicni ceni.

Ko aktualna javna dražba postane v hipu neaktualna

Ne sme nas presenetiti, ko javna dražba v določenem trenutku postane neaktualna. Mogoče smo javne dražbe spremljali še nedolgo nazaj ali pa v istem dnevu, kasneje pa več ni bila na voljo. Mogoče smo tudi imeli že vse pripravljeno za udeležbo. Pa nič za to, izgubimo nič, razen seveda možnosti za nakup. Če smo vplačali varščino, se nam bo ta povrnila. Kljub temu pa smo seveda radovedni, kaj neki se je zgodilo, da je bila dražba odpovedana. Za to lahko povprašamo tudi organizatorja na podanih kontaktnih podatkih. Običajno pa je razlog ta, da je dolžnik poravnal dolgove in tako predmet več ni predmet javne dražbe. Kakorkoli, ugotavljamo, da moramo aktualnost javnih dražb spremljati tudi vse do trenutka, ko se na to odpravljamo.