Kaj vse ponujajo novi ameriški hladilniki

Včasih se zgodi, da potrebe družine po večjem hladilniku vse bolj naraščajo, ali pa imamo dodaten hladilnik nekje v garaži ali kleti in si samo želimo večjega novega hladilnika v kuhinji. V zadnjih desetih letih smo medse sprejeli male napravice, ki nas s svojo pametjo olajšajo marsikatero vsakodnevno dejavnost – pametni telefonu, bomo tudi stvari z imenom ameriški hladilniki (najdete jih tukaj https://www.pricaraj.si/moj-dom/bela-tehnika/hladilniki)? Z internetom stvari, po domače, veliko pametnih stvari lahko povežemo na internet, te pa lahko tudi medsebojno komunicirajo, lahko tako povežemo naš hladilnik s pametnim telefonom, hladilnik pa je sposoben prepoznavati in naročati blago za nas. Kaj pa lahko dobimo za povprečno velik vložek?

Dimenzije ameriških hladilnikov

Ameriški hladilniki v povprečju zavzamejo več prostora kot standardni že zaradi svojega izgleda in uporabnosti. Namesto konvencionalnih enojnih vrat imajo dvoja, ki se kot omara odpirajo navzven. Katere funkcije pa premorejo najsodobnejši ameriški hladilniki?

NeoFrost funkcija s pomočjo dveh ločenih ventilatorjev skuša ohraniti stanje vlage v hladilniku čim bolj konstantno. TO poskrbi, da se vonji ne prenašajo iz hladilnega dela v zamrzovalnega. Ljubitelji francoskih sirov in prekajenih surovih rib bodo hvaležni tej funkciji.

Ledomat za lajšanje vročih poletnih dni

Najsodobnejši ameriški hladilniki pa zmorejo tudi delati led. Vsebujejo ledomat, ki nam prav pride še posebej v poletnih dneh. Temu lahko dodajo še posodo za vodo, ki zavzame čim manjšo površino, s pomočjo katere bo naša voda vedno hladna v pasjih dneh.

Enostavno upravljanje hladilnika

Zunanji LED zaslon skrbi za kontakt med nami in hladilnikom. Deluje na sistem touch-screen, kjer z našimi blazinicami ukazujemo hladilniku različne stvari. LED luči so razporejene tudi vzdolž hladilnika, da nam ne uspe zgrešiti starejših produktov, katerih čas bo počasi minil. Bistvena je tudi majhna poraba takih žarnic.

Za nameček pa lahko v novejših modelih najdemo tudi alarmni sistem, ki nas opozarja, da vrata niso dobro zapahnjena. To nam lahko pripomore k zmanjšanju števila kregov v družini glede tega in zmanjša porabo energije za dodatno hlajenje pri odprtih vratih.