Kaj vse se lahko zastavi?

Vam je zastavljalnica zaradi načina poslovanja najbolj všeč, da premostite trenutne finančne probleme? Potem je vsekakor najbolje, da najdete takšno, pri kateri je možno zastaviti čim več različnih predmetov. Ni namreč nikjer v zakonu zapisanega, da mora zastavljalnica v zakup vzeti vse, kar je vsaj nekaj vredno, zato morate vseeno najti tisto zastavljalnico, ki vam to omogoča.

Če pogledamo, kaj vse kakšna zastavljalnica vzame v zakup, potem so to izdelki iz žlahtnih kovin, vredni kamni, pametni telefoni, ure, odkup gradbene in kmetijske mehanizacije, avtomobili, avtodomi, motorji, plovila in še kaj se lahko najde, kar ima takšno vrednost, da lahko zastavljalnica po oceni vrednosti in obračunanih manipulativnih stroških sploh posodi kaj denarja. Če se najde takšna zastavljalnica, potem je to vse skupaj bistveno lažje, saj ni treba zastaviti veliko stvari samo zato, da se pride do potrebne vsote denarja, temveč se lahko zastavi le ena stvar visoke vrednosti. Sicer je treba dodati na tem mestu, da se mora zastaviti cel predmet in to kljub temu, da si stranka ne želi tako visokega posojila.

Problem lahko nastane na primer pri zakupu kakšne mehanizacije, plovil ali avtomobilov visokih vrednosti, saj stranka pač zastavi ta predmet, pri čemer računa samo na del zastave in tudi na to, da se bo zastavljeni predmet še vedno lahko uporabljal. To seveda nikakor ne gre in zastavljalnica zastavljeni predmet shrani za toliko časa, dokler stranka izposojenega denarja z vsemi stroški ne poravna, kar jasno velja tudi v primeru, da stranka komaj da zbere predmet, ki ima dovolj visoko vrednost.