Kakavovo maslo ima ogromno koristnih prednosti

Vsakdo si želi za svoj denar kupiti le najboljše in najbolj koristne stvari ter pri tem odšteti kar čim manj denarja. Kakavovo maslo pri tem ni nobena izjema, je pa velika sreča, da se dobi zares kvalitetno kakavovo maslo, ki je proizvedeno po najvišjih evropskih standardih. Obstaja pa za kakavovo maslo Malinca, ki je podjetje, katero skrbi, da je njihov proizvod proizveden po EKO standardih, kar pomeni, da je certificirano z Evrolistom ali drugače povedano, da je pod strogim nadzorom evropskih predpisov. Zato to maslo zagotavlja ogromno prednosti za človeka.

Na slovenskem trgu je za kakavovo maslo Malinca, ki je podjetje, katero to maslo uvaža iz Peruja, saj se tam gojijo najboljše vrste kakavovih zrnc, iz katerih se to maslo pridobiva

Najpomembnejše prednosti tega masla so, da je pridelano iz 100 % naravnih sestavin, da nima dodanih nobenih parabenov, da ne vsebuje naftnih derivatov ter da se mu nikoli v nobenem primeru ne dodajajo nobene druge sestavine, ki bi spremenile učinkovitost samega masla. Kakavovo maslo je namenjeno za uporabo v kulinariki in kozmetiki. V kozmetiki se uporablja za izboljševanje prožnosti kože oz. za preprečevanje suhe, puste oz. razpokane kože. Vse dame, ki vas motijo gubice, ne odlašajte, ampak si takoj naročite svoje kakavovo maslo, saj le – to zelo dobro preprečuje nastajanje gubic po celem telesu. Odlično je tudi za negovanje suhih in poškodovanih las, uporablja pa se tudi kot izvrstna zaščita ustnic pred vetrom in drugimi vremenskimi vplivi, ki povzročajo suhe in razpokane ustnice. Kakavovo maslo se mnogokrat najde tudi kot sestavina najrazličnejše naravne kozmetike in naravnih mil, saj je njegova aroma čokoladna, ki oddaja zelo prijetne vonjave. V kulinariki pa se kakavovo maslo uporablja kot dodatek najrazličnejšim jedem, najbolj pogosto seveda kot dodatek slaščicam, kot so čokolada, sladoled, smoothiji, različni sladki prelivi ter še mnoge druge izvrstne sladke dobrote.