Kako deluje žičnica?

Ko ste se peljali po žičnici, ste se kdaj spraševali kako dejansko delujejo žičnice? V osnovi je žičnica prometna naprava za prevoz potnikov ali tovora iz doline na vrh gore ali pobočja, lahko pa tudi obratno. Žičnica se pomika po jekleni vrvi, ki so lahko podprti z jeklenimi stebri.

Žičnico navadno poganja elektromotor, ki preko reduktorja poganja pogonsko kolo, okoli katerega je speljana jeklena vrv. Žičniški reduktor je pomemben del žičniške naprave, saj z reduktorjem zmanjšamo število izhodnih vrtljajev in s tem pridobimo  veliko večji navor, saj je pri zagonu žičnic pomemben ogromen moment, ki se lahko meri v več tisoč Nm.

Ob pravilnem vzdrževanju imajo lahko reduktorji zelo dolgo življenjsko dobo, zelo je pomembna je zaščita pred vremenskimi  vplivi, redni servisi, menjava olja, tesnila,  med glavnim servisom pa tudi pregled zračnosti in neporušne meritve. Nekateri tipi reduktorjev pa imajo vgrajen tudi sistem za hlajenje olja, saj je motorno olje glavno sredstvo pri preprečevanju trenja med zobniki, prav tako pa preprečuje pregretje. Ker pa se žičnice praviloma uporabljajo po zimi, potrebujemo motorna olja z visoko viskoznostjo.

Žičnice lahko delimo na več vrst, kot so potniške žičnice, žičnice za prevoz tovora.

Torej obstajajo žičnice več vrst, ki delujejo z različnimi nameni. V glavnem pa je za žičnico potrebna jeklena vrv, motor z reduktorjem, nekaj zobnikov in sistem ki vse to podpira, nekatere žičnice pa imajo tudi kabine, ali sedeže.