Kako do poceni elektrike za štedilnik?

Štedilnik je zagotovo eden največjih porabnikov električne energije in če tudi vas zanima kako doseči, da bo draga električna energija postala poceni elektrika za štedilnik, vtipkajte pozitivnaenergija.si in si s pomočjo on-line svetovalca oz. informativnega kalkulatorja sami pripravite izračun, kako do nižje porabe oz. ugotovite kaj poceni elektrika za štedilnik pomeni za vas, kaj boste morali spremeniti.

Poceni elektrika bo prišla sama po sebi, če boste kuhali v pokritih posodah s pokrovi, ki dobro tesnijo, in sicer se bo poraba električne energije na ta način zmanjšala za kar 25 %, v ekonom loncih pa za kar 70 %. Poceni elektrika bo posledica tudi, če ne boste po nepotrebnem uporabljali prevelike količine vode in če boste plinski ali električni gorilnik zmanjšali do točke, ko voda še vedno vre. Seveda je poceni elektrika nekaj čisto normalnega, če uporabljate steklo – keramične plošče s halogenskimi grelniki, še bolj poceni elektrika pa bo, če boste uporabljali indukcijske plošče ali plinske gorilnike.

V kolikor boste redno preverjali tesnjenje vrat, še posebej pri starejših štedilnikih oz. pečicah, boste tudi zelo pripomogli, da bo poceni elektrika tisto kar boste lažje dosegli. Veliko hitreje in z manj porabljene elektrike bomo hrano odmrznili ali pogreli v mikrovalovni pečici in hitreje opekli kruhke v za to primernem opekaču, kot pa v pečici našega štedilnika in tako bo elektrika čisto zares postala poceni. Hkrati pa vrat pečice ne odpirajmo po nepotrebnem in poceni električna energija bo enostavno posledica našega gospodarnega ravnanja z našim štedilnikom.