Kakšna dodatna zavarovanja poznamo?

V praksi zavarovanj je tako, da moramo vsi imeti urejeno obvezno zavarovanje. Ker obvezno krije le del stroškov si je skoraj obvezno urediti tudi dopolnilno zavarovanje. Če pa želimo še dodatno zavarovanje za primere izplačil nastale škode na različnih področjih pa nam zavarovalnice ponujajo še ogromno listo zavarovanj. Kaj krijejo ta zavarovanja pa je odvisno od zavarovalnice in od ponudbe posamezne police.

Izraz dodatno zdravstveno zavarovanje se pogosto zamenja tudi z dopolnilnim zavarovanjem a to ni enako. V tem članku bomo pisali o vrstah zdravstvenih zavarovanj, ki nam jih ponujajo zavarovalnice.

V ponudbi dodatnih zavarovanj najdemo dodatno nezgodno zavarovanje, zavarovanje zdraviliškega zdravljenja po poškodbah, zavarovanje nadomestil, dodatno nezgodno zavarovanje otrok, dodatno zavarovanje za primer smrti, za primer invalidnost, zavarovanje oprostitve plačila premije v primerih invalidnosti, brezposelnosti ali delovne nezmožnosti.

Ponudba se močno razlikuje od zavarovalnic, zato odločitev o sklenitvi katerega od dodatnih zavarovanj vsekakor ni lahka. Med drugim določene zavarovalnice ponujajo tudi posebne ponudbe kot naprimer dodatno zavarovanje Preventiva AS ali pa Hip Hop.

Vsekakor je zavarovanj ogromno zato se je o možnostih pametno pogovoriti tudi z zavarovalnim agentom. Priporočeno je da najdete agenta, kateri je neodvisen od določene zavarovalnice in vam lahko svetuje o zavarovanjih različnih zavarovalnic. O sklenjenih zavarovanjih lahko vprašate tudi vrstnike ali pa širši krog družine, kateri vam morda lahko tudi priporočijo dobrega zavarovalnega agenta.

Če je dopolnilno zavarovanje omejeno tako, da ga lahko sklenemo samo enkrat oz. pri eni zavarovalnici pa to ne velja za dodatno zavarovanje. Lahko imamo naprimer dodatno nezgodno zavarovanje pri večih zavarovalnicah ali pa pri eni zavarovalnici sklenemo več polic naprimer dodatno nezgodno ter dodatno zavarovanje za primer smrti. Če imamo več polic pri eni zavarovalnici v določenih primerih za nova zavarovanja te ustanove podarijo tudi popuste ali pa nam dajo pupust ob obnovitvi pogodbe.