Kakšna kolesa so dobra

Kolesa so zelo različna. Katera vrsta koles je dobra je odvisno predvsem od tega s kakšnim kolesarjenjem se ukvarjamo. Odvisno je predvsem od tega ali smo profesionalni kolesar ali pa se s kolesom vozimo le rekreativno. Profesionalni kolesarji potrebujejo profesionalna kolesa. Takšna kolesa lahko kupite pri podjetju Blokada. Pri njih imajo ponudbo koles za vsakogar. Profesionalna kolesa pri njih kupujejo večinoma profesionalni športniki, zato so takšna kolesa narejena bolj kvalitetno, iz kvalitetnejših materialov in iz profesionalnih materialov, da zdržijo športniku kar se da dolgo časa.
Kolesa, ki vam jih nudi podjetje Blokada pa so:
–    All mountain oziroma enduro kolo (takšna vrsta koles ima dvojno vzmetenje, tako kot downhill kolesa ampak se nekoliko razlikujejo od downhill koles, saj imajo sedež postavljen nekoliko bolj ravno kot downhill kolo.
–    BMX kolo (o tej vrsti koles verjetno ni potrebno preveč govoriti. Ta vrsta koles ima le eno prestavo in je namenjena predvsem manjšim oziroma tistim, ki izvajajo različne trike)
–    Cestno kolo (cestno kolo je namenjeno samo vožnji po asfaltiranih cestiščih saj s svojimi ozkimi gumami težko premaguje makadamske poti)
–    Dirt kolo (to kolo je nekoliko podobno downhill kolesu, le da nima vzmetenja ima pa sedež nekoliko nagnjen nazaj)
–    Downhill kolo (ima dvojno vzmetenje, nekoliko nazaj zamaknjen sedež in kvalitetne materiale za downhill vožnjo)
–    Žensko kolo (žensko kolo je namenjeno ženskam, saj ima v sredini nekoliko ukrivljen drog)
–    Gorsko kolo (navadno kolo namenjeno predvsem rekreativnim kolesarjem)
–    Treking kolo (ta vrsta koles je zelo podobna gorskim kolesom le, da ima nekoliko večje gume, ki so tudi bolj podobne gumam na cestnih kolesih)