Kakšne večfunkcijske laserske naprave so najboljše?

Veliko je podjetnikov, ki si zastavljajo točno takšno vprašanje, vendar pa je popolnoma napačno. Sicer vprašanje ni napačno definirano, vendar pa odgovor nanj nikakor ne obstaja. Lahko so dobre že dokaj poceni in osnovne večfunkcijske laserske naprave, lahko pa so dobre samo najboljše in hkrati žal tudi najbolj drage večfunkcijske laserske naprave. Drugače povedano, dober multifunkcijski tiskalnik je lahko vsak, vendar pa mora biti prilagojen glede na potrebe.

Še ne vem kako zelo dober multifunkcijski tiskalnik je lahko preslab za podjetje, ki ima zelo veliko potreb po tiskanju, fotokopiranju in / ali skeniranju, vendar pa to ne pomeni, da je preslab, temveč da ne more zadovoljiti vseh potreb. Ko se izbira najboljši oz. bolj pravilno rečeno multifunkcijski tiskalnik, je treba v prvi vrsti upoštevati hitrost tiskanja, fotokopiranja in skeniranja, upoštevati je treba, ali ima multifunkcijski tiskalnik opcijo samopodajanja papirja za obojestransko tiskanje, upoštevati pa je treba tudi, kakšen format tiskanja vse omogoča multifunkcijski tiskalnik.

Pri hitrosti printanja pa upoštevajte tudi dejstvo, kako hitro multifunkcijski tiskalnik tiska črno bele kopije in kako barvne. Predvsem pri barvnih tiskih je lahko izredno velika razlika.

Pri ločljivosti je treba tudi paziti, vendar pa je načeloma tako, da proizvajalec sicer v specifikacijo zapiše po navadi večjo oz. boljšo ločljivost kot jo je multifunkcijski tiskalnik sicer sposoben narediti, vendar pa je sreča v tem, da načeloma človeško oko ni sposobno razbrati med zelo dobro in dobro ločljivostjo, so pa jo različni pretvorniki besedil, ko se besedilo pretvarja na primer iz pdf formata v doc.