Kakšno barvo fasade izbrati?

Ko gradimo hišo in želimo najlepši dom, moramo zagotovo veliko vedeti in vsekakor je potrebnih veliko odločitev, ki so povezane tako z estetiko kot tudi s kvaliteto. Fasade so res pomemben element vsake hiše in sem prepričan, da se slej kot prej pojavi vprašanje, kakšno barvo fasade izbrati?

To je vsekakor zelo pomembno vprašanje, saj se barva fasade mora skladati tako z barvo vaših vrat, oken ter seveda tudi z vašo streho. Seveda morate biti pozorni na to kje živite, če ste v okolici gozda, je zelo primerno, da se fasade zlijejo z okolico ter ne izstopajo preveč, prav tako če hiša stoji ob cesti je zelo primerno izbrati fasade, ki so bolj rjave ali vaniljeve barve, saj se tako težje oziroma kasneje umažejo z umazanijo, ki jo prinese mimoidoči promet.

Vsekakor pa se bo umazanija kasneje prijela na suho površino fasade kot pa na vlažno. Skratka še vedno in vedno bo najbolj primerna nevtralna barva fasade in zagotovo bodo zelo lepe, ampak ne smete pa tudi pozabiti, da se boste morali odločiti, kakšne vrste jo želite imeti in katera je najbolj primerna za vas. Drugače pa na trgu obstajajo kontaktne, parapropustne ter prezračevalne fasade, še vedno pa so najbolj pogoste kontaktne. Bistvo je to, da se boste odločili za kvaliteto in dobro izolacijo, ki vam bo nudila tako boljše gretje kot tudi hlajenje, estetika pa bo sigurno le pika na i, kar pomeni, da boste na koncu zadovoljni s svojimi odločitvami, še lepše pa bo to da bo vaš dom narejen točno tako, kot ste vedno sanjali.