Kartuše naj bodo vedno pri roki

Določene naprave, ki jih vsakodnevno uporabljamo pri svojem delu, potrebujejo za kakovostno delovanje tudi posebne dodatke. Brez njih ne delujejo enako dobro ali pa sploh ne morejo opravljati svojega dela. Med takimi napravami so tudi tiskalniki ter podobne naprave. Za svoje delovanje potrebujejo tudi kartuše. Za te je značilno, da se na trgu pojavljajo v več vrstah. Med najbolj priljubljenimi so še vedno kartuše, originalne kartuše. Ljudje so še vedno namreč prepričani, da so take kartuše veliko boljše od neoriginalnih. V nadaljevanju si bomo pogledali nekaj razlik med njima. Sami pa lahko presodite, ali se vam splača prav tako kupiti tudi neoriginalne.

Razlike med originalnimi ter neoriginalnimi kartušami

Kartuše se torej v osnovi delijo na originalne in neoriginalne. Očitna razlika med tema dvema vrstama je najprej vidna v ceni. Neoriginalne kartuše so namreč veliko cenejše od neoriginalnih. Pri tem smo seveda v dvomih, ali bodo funkcionirale na dolgi rok. Svetujemo vam, da za tiskanje kakovostnih dokumentov, ki so barvni, raje kupite originalne kartuše. Priporočamo vam jih prav tako za tiskanje fotografij.

Do izsušitve črnila lahko pride predvsem takrat, kadar nekaj časa ne tiskamo ali če ne tiskamo veliko. To se zgodi predvsem v primeru, če uporabljamo neoriginalne kartuše. Pri originalnih pa do izsušitve sploh ne more priti, saj so proizvajalci poskrbeli, da vsebujejo posebna sredstva, ki to v celoti preprečujejo.

2x komplet originalnih kartuš

Kako hraniti kartuše

Raziskave so pokazale, da lahko originalne kartuše veliko dlje časa shranjujemo kot pa neoriginalne. Seveda pa moramo paziti tudi pri originalnih. Če jih ob nakupu spravimo na varno mesto, potem nas ne bi smelo skrbeti. To v praksi pomeni, da jih hranimo na hladnem in temnem prostoru. Svetujemo vam temperaturo nekje med 15 in 25 stopinj Celzija. Prav tako je dobro, da v bližini, kjer hranite kartuše, ni kakšnih plinastih čistilnih sredstev. Pri tem mislimo predvsem na amoniak ter belilo.

Sami torej presodite, kaj se vam v resnici bolj splača kupiti, originalne ali neoriginalne kartuše. Kakor koli že, bistvo pri tem pa je tudi, da imate taka sredstva vedno pri sebi. Če nam jih zmanjka, je to lahko sila neprijetna stvar, ki nam lahko zruši celo delovni proces.