Katera toplotna črpalka je najboljša za ogrevanje sanitarne vode?

Pri vas doma velik strošek predstavlja ogrevanje sanitarne vode, ker ste pač velik porabnik vroče vode? V kolikor je temu tako, potem vam vsekakor predlagam, da čim prej začnete razmišljati, kateri sistem bi bil za vas najboljši, da se bo strošek čim bolj znižal, saj danes obstajajo sistemi, ki pomagajo pri ravno takšnih težavah, so pa to toplotne črpalke, ki jih poznamo kar nekaj. Pa vas zanima, katere toplotne črpalke so najbolj primerne za navedeni problem?

Zagotovo je najboljša toplotna črpalka zrak voda za sanitarno vodo, saj vam segreje vodo to temperature + 65 stopinj Celzija, kar je več kot dovolj, deluje pa pravzaprav celo leto, tudi ko je zunaj – 20 stopinj Celzija. Res pa je, da je pomembno, da se izbere takšna toplotna črpalka zrak voda za sanitarno vodo, ki je najbolj učinkovita, hkrati pa tudi kvalitetna, sicer lahko kaj hitro pozabite na navedene temperature. Je pa res, da je toplotna črpalka zrak voda za sanitarno vodo najbolj primerna tam, kjer ni naravnih danosti v smislu tople podtalnice. V kolikor je, je bolje razmisliti o izkoriščanju le – te, saj boste na ta način imeli vir, na katerega se lahko bistveno bolj zanesete, hkrati pa ga izkoristite tudi za ogrevanje prostorov, ne pa da je toplotna črpalka zrak voda namenjena le ogrevanju vode.

Tam, kjer pa teh virov ni, pa seveda sploh nimate kaj za razmišljati in vam vsekakor priporočam, da toplotna črpalka zrak voda postane del vaše stanovanjske opreme.