Katero borilno veščino izbrati?

Borilnih veščin na svetu je res ogromno, največ jih prihaja z Daljnega Vzhoda, kjer so borilne veščine praktično način življenja in ne zgolj vadba neke veščine za samoobrambo ali napad. Prav nasprotno, tam borilne veščine sploh v osnovi niso namenjene niti samoobrambi niti napadu, temveč so najbolj namenjene mentalnemu razvoju posameznika, nato je na vrsti samoobramba, napadu pa v večini primerov sploh niso namenjene. Borilne veščine za napad so izkoristili nepridipravi, ki pa tako ali tako povsod po svetu izkoriščajo praktično vse za stvari, za katere določena zadeva sploh ni bila namenjena.

 

Borilne veščine za praktično vsakogar

Med borilne veščine, ki so za praktično kogar koli, zagotovo sodi judo, saj je to veščina, ki je namenjena za mlade in manj mlade ter tudi za najmlajše in najstarejše. Osnova juda je mentalni trening, ki omogoča razumevanje gibanja nasprotnika. Judo nauči razumeti gibanje nasprotnika in le – to izkoristiti v svojo korist, zato se lahko te borilne veščine priuči prav vsakdo, ki to želi. Vsekakor se tudi te borilne veščine vsakdo ne bo mogel priučiti do te mere, da bi z njo postal vrhunski športnik, zagotovo pa se jo lahko prav vsak priuči do te mere, da bo izpopolnil predvsem svoje psihično stanje ter da kar vsakdo ne bo mogel premagati.

Najpomembnejše, kar pa vam bo ta veščina dala, pa je to, da boste boljši človek, da boste boljšega zdravja in počutja, kar pa je osnova za življenje vsakogar. Torej, judo zagotovo spada med borilne veščine, ki so za vsakogar in to ne glede na spol in starost. Tudi druge borilne veščine so lahko za vsakogar, vendar osnova praktično vseh izhaja prav iz opisane, zato je moj predlog zagotovo zgoraj naveden, saj je le – ta tudi olimpijski šport in v kolikor jo želite trenirati profesionalno, imamo v Sloveniji odlične trenerje, ki vas znajo pripeljati tudi do naslova olimpijskega prvaka.