Kje dobiti ugodno toplotno črpalko?

Kot tudi mnoge druge stvari, se bo tudi toplotna črpalka zemlja voda najlažje in najhitreje našla v največji svetovni trgovini, to je svetovnem spletu oz. internetu, kjer boste naleteli na izredno ugodnega ponudnika teh naprav, to je podjetje Štrus instalacije, pri katerem je cena toplotne črpalke zemlja voda zares ugodna že v osnovi.

Pomagajo pa vam pridobiti sredstva iz EKO sklada, zaradi česar postane cena toplotne črpalke zemlja voda zares mamljiva. Vseeno pa cena ne sme biti tisto glavno merilo, zaradi katerega se boste odločili, da bo toplotna črpalka zemlja voda dejansko tudi čisto zares postala glavno ogrevalno telo oz. tista naprava, ki bo toplo vodo poganjalo v ogrevalni sistem v vaši hiši.

Predno se odločite za nakup, se s strokovnjaki iz tega podjetja dogovorite za osebni sestanek v poslopju, v katerega želite, da se toplotna črpalka zemlja voda vgradi, saj vam bodo izredno kvalitetno svetovali, kaj se vam dejansko splača in kaj ne. Šele po pogovoru z njimi in na podlagi njihove ponudbe, ki bo vsekakor vsebovala ceno in časovni okvir same vgradnje te naprave, se dokončno odločite kaj in za koliko denarja boste kupili.

Toplotna črpalka zemlja voda deluje tako, da se v zemljo poleg hiše vgradi zemeljski kolektor, ki odvzema zemlji njeno toploto, ki se v zemljo prihaja preko sonca, dežja in vetra. Na tak način se doseže to, da za poganjanje te naprave ne potrebujete več dragih energentov ter s tem privarčujete ogromno denarja skozi leta uporabe te naprave.