Koliko časa v infrardeči savni

Ker infrardeča savna deluje mnogo bolj učinkovito kot katera druga, čas, ki je potreben za savnanje notranjost infra savneniti ni tako zelo, zelo dolg kot je kdaj pri katerih drugih. Dejansko je infrardeča savna temu tudi namenjena, torej da se v krajšem času doseže čim večji učinek. Čas je torej nekje med 20-40 minut, odvisno od zdravstvenega stanja človeka in od tega, kako dolgo lahko prenaša nekoliko višjo temperaturo.

Če primerjamo, da na 40 stopinj Celzija zdržimo 40 min, poleti pa se visokih temperatur in zraven in še visoke nikakor ne uspemo rešiti cel dan, potem vemo, da to niti ni tako zelo hudo težko, kot si marsikdo, ki se prvič odloči, da bo infrardeča savna njegova poizkusna verzija. Če ste zdravi in nimate nikakršnih težav, potem se boste v savni imeli lepo in prav sprostili se boste. Nekaj je pa dobro, da naredite tudi za sebe in svoje zdravje.

Infrardeča savna je zagotovo v redu, vendar za vse zdrave ljudi in tiste, ki dobro prenašajo vročina, saj ima infrardeča savna kar dobro segret prostor. Če želite vedeti kaj več o IR ali finski savni, si lahko preberete tudi na spletu ali pa vprašate strokovnjake, ki vedo kaj in kako deluje savna. Pa seveda se pozanimajte tudi o negativnih učinkih, če jih seveda sploh lahko ima infrardeča savna. Zdravi ljudje skoraj zagotovo nimajo s to savno nobenih težav, vendar vsaka informacija nam pride prav, pa naj bo dobra ali še toliko bolj nam pride prav slaba informacija.