Koliko stane vezava diplomske naloge?

Prav gotovo se naslovno vprašanje zastavlja praktično vsakemu diplomantu, katerega od oddaje diplome in zagovora loči le še vezava diplomske naloge. Cenik je lahko precej različno postavljen in v večini podjetij določen drugače, saj nekateri kakšne stroške niti ne omenijo, spet drugi pa razkrijejo čisto vse stroške. Tako je večinoma cena vezava diplomske naloge okoli 35 € na posamezen izvod, ki pa velja le v primeru vezava diplomske naloge vsaj treh izvodov.

Manj kot je izvodov, višja je cena vezave diplomske naloge na posamezen izvod. Tista podjetja, ki cenik popolnoma razkrijejo, praviloma ceno določijo tako, da imajo ločene cene za tisk (črno – bel ali barven), vezavo, material platnic, dodatek tisk na zadnjo platnico diplome ali na rob, morebitne dodatke, nato pa so še dodatne cene za oblikovanje, prevajanje, lektoriranje, zapis na CD, morebitne dodatke na hitrost ali delo med vikendom, nekatera podjetja pa omogočajo tudi dostavo, ki jo večinoma dodatno zaračunajo, spet druga pa pri naročilu nad določeno vsoto diplome celo brezplačno dostavijo v določenem kraju.

Zato vam vsekakor predlagam, da se odločite, da se naroči vezava diplomske naloge tam, kjer imajo vse stroške razdelane, saj le tako lahko točno veste, kolikšna točno bo vrednost naročila glede na vaše zahteve ali pa glede na zahteve fakultete. Hkrati pa lahko tudi vidite, kakšne ugodnosti vse vam podjetje nudi ter katere dodatne storitve ne boste naročili, če seveda ni nujno potrebna, saj boste morali odšteti le nekaj dodatnih evrov po nepotrebnem.