Komarniki za boj proti insektom

Zlasti v poletnih dneh imamo po navadi velikokrat odprta okna, predvsem ob večerih ko se ozračje nekoliko ohladi. Vendar ob odprtih oknih velikokrat zaidejo v stanovanje tudi neprijetni in predvsem nadležni insekti. V takem primeru so zelo uporabni tako imenovani komarniki (kliknite za več informacij), ki nas obvarujejo predvdorom insektov v stanovanje.

Komarniki so v bistvu tanka mrežica izdelana iz mikrovlaken, ki je odporna na vremenske pogoje, je z razdalje na oknu praktično nevidna, njena naloga pa je da ščiti pred vdorom komarjev, muh ter ostalih insektov v vaše stanovanje. Komarniki so izdelani v različnih  tipih.

Fiksen tip, ki je cenovno najugodnejša rešitev se enostavno fiksno pritrdi na okno. Rolo tip, ki omogoča spuščanje komarnika po potrebi. Drsni tip se uporablja pri drsnih vratih večjih površin,  na primer balkonska vrata ter vratni ali nihajni tip, ki pa je namenjen za prehode katere velikokrat uporabljate. V praksi izgleda kot dodatnen okvir, oziroma dodatna vrata ki imajo samo mrežico oziroma komarnik.