Le lahko strešniki so primerni za stara ostrešja

gerard strešnikiStarih hiš je pri nas kar veliko, seveda je posledično tudi veliko starih ostrešij, ki nekdaj niso bila pravilno zaščitena s premazi in zato je trohnoba in puhel les kar precej pogost pojav, seveda pa tudi strešniki niso več novi, temveč vsekakor že nujno potrebni zamenjave. Na stare hiše kakšni posebni moderni dizajni strešnikov nikakor niso primerni, še manj pa so primerni težki strešniki, saj bi bilo v tem primeru potrebno menjati celotno ostrešje, skupaj z nosilci. Seveda pa je to kar precej velik finančni zalogaj, zato je vsekakor treba najti takšno kritino, ki je čim lažja. Pa da ne boste mislili, to sploh ni tako zelo težko najti kot se zdi, saj obstajajo tudi takšni strešniki, ki so poleg tega tudi izredno kvalitetni.

 

Obstajajo izredno obstojni, izredno lahko strešniki, ki imajo tudi 50 letno garancijo na zadovoljstvo

Čeprav se zdi kot misija nemogoče, da so lahko strešniki tako lahko kot tudi izredno vzdržljivi in da imajo še celo 50 – letno garancijo na zadovoljstvo, pa obstajajo takšni. To so namreč strešniki iz jekla, ki so prekriti z vulkanskim posipom. Jeklo, ki je dovolj lahko, vemo, da je lahko, če pa je na njem vulkanski posip, ki se dovolj na debelo prime jekla, pa je to recept, kako zgledajo idealni strešniki.

Sicer obstajajo tudi kakšni jekleni strešniki, ki so morda še cenejši, vendar pa si prav gotovo ne želite slišati v spalnico prav vsake kapljice, ki zaradi kovinske kritine dobijo prizvok debele toče, ko pa pada toča, pa vaši strešniki sploh ne služijo več svojemu namenu, saj so tako preluknjani, da voda prav teče v vaše podstrešje. Zato si zagotovo ravno dovolj poceni strešnike, ki bodo služili svojemu namenu, ki so zvočno izolativni in ki so tudi na koncu koncev poceni. Vsekakor si takšne strešnike stare hiše zaslužijo, vaše denarnice pa tudi.