Lesena notranja vrata izboljšajo vaše počutje

Ste ravno sredi prenavljanja svojega stanovanja in še ne veste kakšna vrata bi imeli. Običajno je to problem skoraj večine ljudi, ker se je potrebno pravilno odločiti. Sam bi vam predlagal da se odločite za lesena notranja vrata. Čeprav so bodo mnogim zdela staromodna in pozabljena, so takšna vrata še vedno najbolj pogosta.

Lesena notranja vrata se lahko kupijo v različnih trgovskih centrih, so običajno nekih standardnih dimenzij ter cenejša. A previdno, kajti vaše dimenzije kjer boste vgradili vaša vrata so lahko čisto drugačne. V primeru da nimate standardnih mer, se je priporočljivo odločiti med številnimi, po večini privatnimi podjetji ki izdelujejo lesena vrata. Cena je mogoče malo višja, vendar je  razlika v ceni velikokrat zanemarljivega pomena, saj vam vrata izdelajo in vgradijo po meri zato do težav ki bi jih lahko imeli z vrati standardnih dimenzij. Lesena notranja vrata so lahko narejene iz masivnega lesa, iverke, vedno bolj pa se uporabljajo vlaknene plošče. Slednje so bolj odporne na udarce in vlago.

Les kot osnovna surovina ima mnoge dobre lastnosti tudi pri vplivu na človeka, saj ima les zmožnost naravnega dihanja, pomaga pri uravnavanju vlage ter tudi filtriranju zraka v prostoru. Študije ki jih opravljajo po svetu pa so v veliki meri pokazale tudi, da uporaba lesa v bivalnih prostorih zmanjšuje stres.

Mogoče vas bo za lesena notranja vrata prepričalo dejstvo, ki prihaja iz Švice, kjer so arheologi odkrili lesena vrata, za katere strokovnjaki predvidevajo da so stara okrog 5000 let. Poskusite mogoče bodo čez toliko časa našli ravno vaša vrata.