Nabava fotokopirnega stroja za pisarniško uporabo

Verjetno se marsikdo ne more odločiti katera znamka multifunkcijskih naprav je dobra, katera manj. Znamki kot sta Konica Minolta in Kyocera sta zelo znani, poleg tega pa so tudi zelo kvalitetne multifunkcijske naprave z dolgo življenjsko dobo. Poleg tega so tudi servisi pri nas. Na primer podjetje Anderwald prodaja naprave od Konica Minolta in Kyocera, pa naj bo to fotokopirni stroj, laserski tiskalnik ali pa katera koli druga multifunkcijska naprava.

Prav to podjetje ima tudi servis teh tiskalnikov, zato je pomembno da, če kupite fotokopirni stroj, tudi veste kam ga boste dali popraviti. Imajo pa tudi nekaj, kar nima vsak in to je najem naprav. Za tiste, ki vam fotokopirni stroj doma dela le navlako, ga pa potrebujete nekajkrat na leto za le kakšen dan ali dva, je pa zagotovo boljše, da si sposodi določeno napravo oz. fotokopirni stroj, kajti s tem si tudi privarčuje denar. Če imamo doma fotokopirni stroj, ga moramo dati na servis, ko je pokvarjen, napolniti barvo in še določene stvari, pri najemu pa temu ni tako. Za vse to poskrbi podjetje, ki daje fotokopirni stroj v najem.

Pri podjetjih, ki vsak dan potrebujejo fotokopirni stroj, je to verjetno drugače, vendar je odvisno od podjetja, kaj ga pride ceneje, nakup ali najem. Verjetno vsako podjetje gleda na to, da ima čim nižje stroške, zato se verjetno tudi vsako podjetje samo odloči ali bodo določeno napravo kupili ali najeli. Vsekakor je odvisna cena tako enega kot drugega pogoja.