Najem barvnega tiskalnika, da ali ne?

Mnogi se sprašujejo, ali se bolj izplača kupiti tiskalnik, ali se odločiti za najem tiskalnika? Vsekakor se je pametno posvetovati s strokovnjaki s tega področja. Še posebej, če se odločate za najem barvnega tiskalnika, saj so pri tem stroški višji, kot pri črno – belem. Prav tako je strošek, v kolikor bi se odločili za nakup tiskalnika.

V kolikor bi se odločili za najem barvnega tiskalnika, je pa pametno, da se o tem najprej posvetujete s strokovnjakom, še prej pa, da preverite koliko barvnih strani natisnete mesečno. Namreč, v kolikor jih natisnete manj kot 1.000 mesečno, se najem tiskalnika zagotovo ne izplača. Hkrati pa je zelo pomembno, kdo je ponudnik storitve za najem tiskalnika. Pomembno je, da se ne pogovarjate zgolj o najemu, ampak tudi o vseh obrobnih storitvah, kot je servis, tehnična podpora in tudi vse ostalo. Zato je prav, da na internetu poiščete več ponudnikov in jih primerjate med seboj že glede na to, kaj imajo napisano na spletni strani.

Nato je moj predlog, da cca. petim pošljete zahtevek za pisno ponudbo ter za tem izberete dva ali tri, s katerimi se boste osebno sestali ter se z njimi pogovorili iz oči v oči. Na koncu se odločite za tistega, ki vam ne bo nudil zgolj najem tiskalnika, temveč tudi vso tehnično podporo, brezplačno dostavo tiskalnika in tudi tonerjev v vsej dobi najema, dober servis in še kakšno dodatno podrobnost, da bo vaše delo kar čim manj odvisno od delovanja tiskalnika. Najem tiskalnika se torej izplača, če tiskate dovolj.