Novejši načini ogrevanja

Ob klasičnih načinih, kot so ogrevanje na drva, premog, elektriko, kurilno olje ter plin, se na trgu vedno pojavljajo novi načini za ogrevanje. Stare načine ogrevanja so tako zamenjali predvsem cenejši in obnovljivi viri, kot je npr. ogrevanje z biomaso. Pri tem morate sicer kupiti nov kotel, imate pa malo dela s čiščenjem. Prav tako kotel dejuje avtomatsko, za kurivo pa uporabljate lesne odpadke, ki so cenovno zelo ugodni.

Dober način za ogrevanje je tudi talno ogrevanje, pri katerem pod talno podlago položite posebne ogrevalne folije. Te folije večinoma polagamo v prostore, kjer potem položimo laminat ali parket. Take vrste ogrevanje je primerno predvsem za tiste, ki imate v stanovanju malo prostora in tako lahko namesto radiatorjev in cevi pridobite prostor za omaro ali rože. Prav tako je prostor enakomerno ogrevan po celotni površini. Prednost tega je tudi dolga obstojnost in zelo nizki stroški vzdrževanja.

Eden izmed novejših načinov ogrevanja je tudi ogrevanje na infrardeče žarke, ki po raziskavah strokovnjakov ugodno vplivajo na zdravje, saj pospešujejo kroženje kisika po telesu, dobro pa vplivajo tudi na bolečine v sklepih. Ogrevanje na infrardeče žarke je trenutno eden od cenejših, če ne celo najcenejši način ogrevanja. Tudi sama namestitev je precej ugodna, stroški vgradnje pa se vam povrnejo v parih letih. Če nameravate stari ogrevalni sistem zamenjati z novim, ki bo energijsko bolj učinkovit in bo hkrati uporabljal obnovljive vire energije, se pozanimajte o možnih subvencijah in nepovratnih finančnih spodbudah s strani evropskih eko skladov preden začnete z delom.

O možnostih ogrevanja za vašo hišo ali stanovanje se posvetujete s podjetjem Pozitivna energija.