Varčevati ali investirati? Nuntius d.o.o. vam nudi oboje.

Nuntius d.o.o. se zaveda, da nam sodoben življenjski slog narekuje nujnost razmišljanja o prihodnosti in zlasti finančni stabilnosti. Tako kmalu pridemo do vprašanja ali je bolj pametno varčevati ali investirati. Strokovnjaki podjetja so zato oblikovali ključne predpostavke o katerih je pametno in nujno pred varčevanjem razmisliti in se do njih opredeliti.
Ključno pri tem je, opozarjajo strokovnjaki Nuntius d.o.o., da se zavedamo, da so motivi investicij in varčevanj različni. Zlasti odvisno je od tega kakšne cilje in potrebe ste si zastavili in bi jih radi s pomočjo varčevanja in/ali investiranja dosegli. Tako je zelo pomembno da pred odločitvijo opredelite svoje cilje in svoje finančne zmožnosti. Nekateri na primer želijo kupiti stanovanje ali hišo, spet drugim je prioriteta adaptacija, tretji želijo kakovostno zavarovanje družinskih članov, nekateri pa želijo samo kakovostno naložiti svoje prihranke. Za različne potrebe so na voljo različni produkti, ki jih lahko kombinirate v skladu z svojimi cilji. Tako lahko izberete enega ali več različnih produktov. Odločitev o izbiri pa mora biti podprta z vašimi željami, potrebami, finančnim stanjem, trenutnim in željenim načinom življenja, vašimi prioritetami in stališči ter seveda v skladu z trenutnimi trendi. Na vašo odločitev poleg naštetega zelo pomembno vpliva seveda odločitev o časovnem okviru varčevanja oziroma investiranja, ter seveda znesek, ki ste ga pripravljeni za ta namen nameniti. Zelo pomembno je zato spoznanje primarnih ciljev varčevanja in investiranja in seveda potrebe, ki jih imate s tem namen zadovoljiti. Pomembno je, da vedno mislite v naprej in si postavite določene in pomembne cilje. Realno ocenite, kolikšen del finančnih sredstev lahko namenite v varčevanje in/ali vlaganje ob tem pa se posvetujte s strokovnjaki in določite najboljši čas za začetek vašega vlaganja in pravilno izbiro produkta. Ob tem pa poskrbite, da bodo vaša sredstva nujno razpršena (diverzificirajte) ter za primer nepredvidenih življenjskih situacij poskrbite, da bo del sredstev vedno na voljo.
Nuntius d.o.o. vam zato svetuje, da se seznanite tudi z temeljnimi prednostmi in značilnostmi varčevanja in investiranja, in tako sorazmerno z vašimi željami in potrebami izberite produkt, ki vam najbolj ustreza in vas popelje najbližje k vašim ciljem.