Omejeni s prostorom

Prenavljate stanovanje, ki je omejeno z prostorom, pa bi radi privarčevali s prostorom, oziroma bi prostor, ki ga imate čimbolj izkoristiti. Za majhna stanovanja nekatera podjetja ponujajo opcije za stanovanja, ki so omejena z površino, da jih bi kar se da najbolje izkoristili.

Veliko privarčujete na majhnih stvareh

Veliko prostora se lahko privarčuje z raznimi policami, obešalniki na vratih. Drsna vrata po meri nam lahko privarčujejo nekaj prostora, saj nam ni potrebno skrbeti za omare, ki so pred ali za vrati, lahko izkoristimo več prostora. Prostor lahko bolje izkoristimo s pohištvom, ki se kot ulito prilega našim prostorom. Če imamo stanovanje takoj pod streho pomeni, da se omare in pohištvo prilegajo temu naklonu in nam podajo dodatne kotičke za spravljanje naših stvari. Takih omar običajno ne prodajajo v vsaki trgovini, zato jih je potrebno naročiti in dati izdelati po meri, kar pa je še en velik plus saj lahko izbiramo kakšno postavitev bo omara imela v notranjosti in kakšnih barv bo omara.

Več funkcionalni prostori

Če imamo prostore in jih izkoristimo za več namembnosti, kot lahko izkoristimo kopalnico za našo osebno higieno, in jo poleg tega uporabimo tudi kot pralnico in v njo namestimo pralni stroj. V kuhinji imamo lahko zraven tudi jedilnico. Tako imamo en prostor, ki nam služi kot kuhinja in jedilnica. Dnevno sobo lahko pregradimo kar z omarami in s tem sami naredimo nekakšni dve sobi, kjer lahko za omaro postavimo posteljo.
Otroška soba naj bo izkoriščena tako, da je postelja dvignjena in od njo prostor za shranjevanje oblek, igrač in tako dalje. S takimi malenkostmi lahko prihranimo veliko prostora. Poleg več funkcionalnih prostorov imamo lahko tudi tako pohištvo, ki jih lahko uporabimo za več namenov. Recimo kavč se lahko spremeni v posteljo, ali ko se postelja pospravi kot omara in nam čez dan ne zavzema prostora, zvečer pa jo ponovno povlečemo navzdol in iz na pogled omare se spremi v posteljo.