Otroška posteljnina naj bo na rezervo

Glede na to, da se z majhnim otrokom ves čas dogajajo kakšne stvari, nesreče, tudi bolezni žal ne počivajo, je vsekakor še najbolj pametno, da imate posteljnino na rezervi. Nikar ne imejte doma le ene, ki jo potem operete, v istem dnevu posušite, da je posteljica za naslednji dan suha. Kaj pa če otroku uide ponoči in se polula, ker se ni uspel pravi čas zbuditi? Potem imate problem, saj nimate nove posteljnine. Vsekakor je priporočljivo, da je doma posteljnina za otroško posteljico v rezervi, še najbolje je, da imate tri komplete, pa še tako se vam lahko zgodi kakšna nezgoda in bo premalo. Otroška posteljnina konec koncev vseeno ni tako draga, da si je ne bi privoščili na rezervo, pa še uporabljate jo tako ali tako nekaj let.

Posteljnina za otroško posteljico naj bo enaka

Predvsem za nekatere malčke je še posebej pomembno to, da ima otrok vse enako, kot je navajen. Torej je nekaterim malčkom pomembno to, da je otroška posteljnina enaka, pa ne glede na to, kolikor kompletov je imate. Otroci, brez skrbi, takoj opazijo vsako razliko in takoj vidijo, da ste nekaj spremenili. Nekateri otroci zaradi tega niti nočejo biti v svoji posteljici, zato raje ne tvegajte, če imate doma takega malčka, in naj bo tudi rezervna otroška posteljnina enaka in četudi je vam več različnih zelo všeč.

Pazite na kakovost

Ko se kupuje otroška posteljnina, vedno glejte na kakovost, torej na material, iz katerega je otroška posteljnina narejena. Prav tako je še najbolje, če lahko poskusite, kako prijetna je na otip. Potem poglejte še na to, če kje piše, da je otroška posteljnina zračna in pa seveda tudi to, da je otroška posteljnina narejena iz takega materiala, da ne povzroča kakšnih alergij. Če teh zapisov ne najdete, bolje da poiščete katero drugo.