Pegasti badelj bo razstrupil vaš filter

Največji slovenski pesnik France Prešeren je znan ne le po svojem izjemnem talentu. Znan je tudi po tem, da je pogosto rad pogledal globoko v kozarec. Umrl je za cirozo organa, ki izloča žolč in se nahaja v trebušni votlini. Njegove funkcije se lahko poslabšajo in zato ne more več delovati kot filter. Namreč, njegova naloga je, da pretvarja hrano in pijačo v energijo in čisti življenjsko pomembno tekočino. Do obolenja lahko pride, če oseba redno uživa veliko alkohola. Žalostno je, da zaradi bolezni, za katero je umrl poet, vsako leto umre več desetin Slovencev. Skrb zase in še posebej za ta del je zato zelo pomembna. Poskrbite za redno razstrupljanje jeter. To nalogo učinkovito opravi rastlina, znana kot pegasti badelj.

Pegasti badelj bo okrepil vaše zdravje

To, da je Slovenija kar na tretjem mestu na evropski lestvici po številu obolelih, je zelo zaskrbljujoče. Prav tako zaskrbljujoče je, da je na samem vrhu evropskih držav po številu alkoholikov. Pri slednjih trpi celoten organizem. Jasno je, da bi se takšni najprej morali odpovedati alkoholnim pijačam. Nato je treba korenito spremeniti življenjski slog. Spremeniti je treba prehrano in pijačo ter začeti posegati k zdravim živilom. Dostikrat je treba poseči tudi po prehranskih dopolnilih. Za razstrupljanje jeter je priporočljiv prav pegasti badelj. Pomaga preprečiti poškodbe in motnje delovanja omenjenega dela. Prav ta pa je pogosto obdan z maščobo.

Pegasti badelj rešuje pred zamaščenostjo

Medtem ko je znano, da ledvice morajo skorajda plavati v njej, pa na tem predelu ni zaželena. Nezdrav življenjski slog vas pripelje do tega, da se začne nabirati na tem mestu. Posamezniki, ki imajo zamaščena, naj se odločijo za pegasti badelj. Gre za rastlino, okrašeno s socvetjem vijoličaste barve. Iz cvetov se razvijejo približno 7 mm veliki plodovi. Zdravilni čaj, ki ga da pegasti badelj, lahko pijete samostojno. Lahko pa ga dodate drugim mešanicam in ustvarite povsem edinstven napitek, ki bo olajšal vaše tegobe. Naj bo pegasti badelj del vaše bojne opreme, ko se boste želeli upreti boleznim in zdravstvenim težavam.