Pomanjkanje vitamina D3 in bolezni sodobnega časa

Zaradi sodobnega načina življenja in vse bolj onesnaženega ozračja, je pomanjkanje vitamina D3 postalo velik problem. Študije kažejo, da že skoraj vsi trpimo pomanjkanje vitamina D3. Posledice pa so lahko kar hude, od blagih bolečin v mišicah in sklepih, do splošnega slabega počutja in celo depresije, razvoja nekaterih avtoimunskih bolezni, krhkih in lahko lomljivih kosti. Vitamin D3 je povezan z močnim imunskim sistemom in posledično tudi boju proti raznim respiratornim boleznim, kot je na primer sezonska gripa.

Pomanjkanje vitamina D3 pa lahko vodi do tako imenovanega domino efekta. Pomanjkanje vitamina D3 ima namreč za posledico tudi znižano absorpcijo drugih vitaminov in mineralov v našem telesu, na primer kalcija, kar lahko pomeni celo vrsto dodatnih težav.

 

Sončni žarki in vitamin sonca

vitamin d3Vitamin je znan tudi kot vitamin sonca, saj se v našem telesu proizvaja s pomočjo izpostavljenosti sončnim žarkom. A izpostavljanje soncu ima na dolgi rok več negativnih kot pozitivnih posledic, zato ta način pridobivanja vitamina ni več priporočljiv in je celo škodljiv. Zato stroka za pomanjkanje vitamina D3 priporoča jemanje prehranskega dopolnila, ki je varnejša rešitev, absorpcija vitamina v telo pa je na ta način učinkovitejša.

 

Kako prepoznati dobro prehransko dopolnilo

Pomanjkanje vitamina D3 lahko vodi do resnih zdravstvenih težav in ko se odločimo za jemanje prehranskega dopolnila, zase in za svoje telo izberimo le najboljše. Vitamin se namreč lahko pridobi iz različnih virov, na primer lanolina, ribje maščobe, lahko je tudi sintetično pridobljen. Obstaja pa še eno, zdravo, čisto in povsem naravno prehransko dopolnilo, s pomočjo katerega vas pomanjkanje vitamina ne bo več pestilo. Gre za različico, kjer je vitamin pridobljen iz jelenovega lišaja, ki vsebuje tako visoke količine vitamina, da lahko zadostijo potrebam celega telesa skozi celo leto. Te kapsule tudi ne vsebujejo nobenih sintetičnih sestavin, nobenih škodljivih dodatkov, ki jih s sodobnim načinom prehranjevanja v naše telo vnesemo že preveč. Zato izberimo pametno in v svoje telo vnašajmo le najboljše in najbolj naravno.